Jūnijā Latvijas kori skanēs Balvos, Vidrižos, Talsos un Liepājā

2019.gada jūnijā Balvos, Vidrižos, Talsos un Liepājā notiks Latvijas koru koncerti. Jau tradicionāli vasarā Latvijas kori tiekas koncertos, lai stiprinātu Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību.

Koncerti apmeklējami bez maksas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncerti apmeklējami bez maksas.

1.jūnijā Balvos notiks Mūzikas svētki “Mirklis Balvos”. Svētkos piedalīsies Vidzemes un Latgales pūtēju orķestri, kā arī kori no visas Latvijas - kopā ap 2000 dalībnieku. Plkst. 20.30 sāksies svētku gājiens no Balvu novada pašvaldības ēkas, savukārt plkst. 21.00 Balvu pilsētas estrādē skanēs svētku koncerts “Mirklis Balvos”. Koncerta mākslinieciskais vadītājs - Uldis Kokars, režisore - Edīte Siļķēna. Ieeja koncertā bez maksas.


8.jūnijā Emiļa Melngaiļa novadpētniecības muzejā Limbažu novada Vidrižu pagasta “Melngaiļos” visas dienas garumā tiks svinēti Emiļa Melngaiļa mūzikas svētki. Plkst. 14.00 Igates Svētā Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā skanēs Garīgās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies Latvijas Universitātes sieviešu koris “Minjona”, mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags un Ogres novada Kultūras centra jauktais koris “Ogre”, mākslinieciskais vadītājs Jānis Zirnis. Plkst. 19.00 Latvijas koru koncertā “Birzēs i norās” skanēs Emiļa Melngaiļa spilgtākās tautasdziesmu apdares un oriģināldziesmas, kā arī citu autoru skaņdarbi jaukto, sieviešu un vīru koru izpildījumā.
Svētku mākslinieciskais vadītājs - Kaspars Ādamsons, režisors un vadītājs - Imants Strads. Svētkos piedalīsies kori no visas Latvijas, ap 2000 dziedātāju. Ieeja koncertos bez maksas.


8.jūnijā Talsos notiks Latvijas senioru koru svētki “Jo dziedāju, jo skanēja”. Plkst. 14.00 Valmieras vīru koris “Baltie bērzi” un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta koklētāju ansamblis "Kokļu klubs" sniegs koncertu “Ar tautieti līgojot” Talsu tautas nama Radošajā sētā. Tam sekos svētku dalībnieku gājiens no Talsu promenādes uz Sauleskalna estrādi plkst. 15.30 un svētku koncerts “Jo dziedāju, jo skanēja”, kas sāksies plkst. 16.00. Koncerta mākslinieciskais vadītājs - Gints Ceplenieks, režisore - Inita Pelse.
Svētkos piedalīsies Latvijas senioru kori, kā arī Talsu koru apriņķa kori, deju kolektīvi un vokālie ansambļi, kopā 1500 dalībnieku. Ieeja koncertos bez maksas.

Reklāma
Reklāma


29.jūnijā Liepājā, Liepājas Olimpiskā centra Arēnā plkst. 19.00 norisināsies Kurzemes Dziesmu svētku koncerts “Es esmu dzīvība”. Koncerta mākslinieciskā vadītāja - Ilze Valce, deju kolektīvu virsvadītājs - Jānis Purviņš, pūtēju orķestru virsdiriģents - Guntis Kumačevs, režisors un scenogrāfs - Reinis Suhanovs. 
Liepājas Olimpiskā centra Arēnā uzstāsies vairāk nekā 2000 koru, deju kolektīvu un pūtēju orķestru dalībnieku no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Par virsdiriģentiem izvēlēti Kurzemes labāko koru un pūtēju orķestru diriģenti, Dziesmu svētku virsdiriģenti un Goda virsdiriģenti, kuri ir vai bijuši saistīti ar Kurzemi. Biļetes uz Kurzemes Dziesmu svētku koncertu “ES ESMU DZĪVĪBA” var iegādāties SIA “Biļešu paradīze”  kasēs.


Latvijas koru koncertus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Liepājas pilsētu un Balvu, Limbažu, Talsu novadu pašvaldībām.