Svētku brīvdienu ceļvedis: Baltā galdauta svētki, Atvērtās dienas laukos, Stādu parāde...

Trīs brīvās valsts svētku dienas šogad var pavadīt ļoti daudzveidīgi un pilnvērtīgi. Saģērbjamies atbilstoši ne tik siltajai laika prognozei un priecājamies!

Turpinam ieviest skaisto tradīciju - Baltā galdauta svētkus

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Turpinam ieviest skaisto tradīciju - Baltā galdauta svētkus

Stādu parāde Siguldā
4. maijā plkst. 9.00 Siguldas Svētku laukumā sāksies 16. Latvijas Stādu parāde. Tajā piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari. 
Pasākums pulcēs audzētājus no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu. Darbosies arī amatnieku tirgus ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku.


Latvijas filmu maratons “Splendid Palace”
4. maijā kino “Splendid Palace” Nacionālais Kino centrs rīko tradicionālo Latvijas filmu maratonu kinoteātrī, kur varēs skatīties bezmaksas seansus abās kinozālēs visas dienas garumā un brīvdabas seansu kinoteātra priekšpagalmā vakara noslēgumā. Šāgada akcenti – jaunākās Simtgades filmas un sešas pirmizrādes, tai skaitā Lietuvas Simtgades filma; arī brīvdabas seanss iecerēts Simtgades programmas noskaņās – ar Juri Kaukuli, Jauno Jāņu orķestri un Rozes Stiebras filmu “Saule brauca debesīs”. Informācija par Latvijas filmu maratona programmu un atsevišķām filmām – www.nkc.gov.lv


Baltā galdauta svētki Dzelzceļa muzejā
4. maijā Dzelzceļa muzejs aicina uz Baltā galdauta svētku svinībām muzejā. Muzeja darbinieki ekspozīcijā klās baltu galdautu un ceps savas labākās kūkas, ar kurām cienās ikvienu apmeklētāju. Muzejs būs atvērts no plkst. 10.00 – 16.00. Svētku svinības sāksies plkst. 11.00. Ekskursija pa ritekļiem notiks plkst. 12.00. Visu informāciju par “Baltā galdauta” pasākumiem Latvijā var uzzināt šeit.
 


Nacionālajā vēstures muzejā programma “Svinību pavasaris”
4. maijā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs būs atvērts pavasara un zīmīgu gadadienu noskaņām – šajā dienā 1990. gadā tika atjaunota Latvijas valstiskā neatkarība, savukārt muzejs atzīmē savas sākotnes 150. gadskārtu: 1869. gada 4. maija Rīgas Latviešu biedrības sanāksmē tika lemts dibināt Zinību komisiju, un viens no tās uzdevumiem bija izveidot “latviešu muzeju”, kurā apzināt, vākt, uzglabāt un pētīt vēsturiskas liecības par latviešiem. 10.00, 12.00 un 14.00 izej ceļu no valsts pasludināšanas līdz neatkarības atjaunošanai gida vadītā ekskursijā izstādē #Latvijasgadsimts. Ieeja bez maksas. 


Vērmanes dārzā pasākums “Dari, jo tu vari!”
4. maijā  sākot no plkst. 11.00 Vērmanes dārzā svētkus atzīmēs ar pasākumu “Dari, jo tu vari”, kur uzstāsies bērnu deju kolektīvs, vairāki kori, Zemessardzes orķestris, mūzikas grupas, ritma apvienība, stepa dejotāji, folkloras grupa, kā arī 1. starptautiskā koru konkursa “Rīga dzied” dalībnieki.  Līdztekus mākslinieciskajiem priekšnesumiem uz skatuves parka teritorijā darbosies gan radošas un sportiskas, gan arī izzinošas darbnīcas. 


Atpūtas velobrauciens "Senās novada mājas un varoņi"
4. maijā plkst. 11.00 ar tautas velobraucienu "Senās novada mājas un varoņi" tiks atklāta aktīvā tūrisma sezona Mārupes novadā. Maršruta aptuvenais garums – 25km. Maršruts: Mārupes un Tīraines ciemi. Pieteikšanās velobraucienam: rakstot uz turisms@marupe.lv vai zvanot pa tālruni 28347211. 


Velospēle "Minies pēc kultūras"
4.maijā plkst. 13.00 pie  Kaņepes kultūras nama sāksies spēle “Minies pēc kultūras” . Tās mērķis ir ne tikai patīkami un aktīvi pavadīt laiku, risinot dažādus atjautības uzdevumus un ar velosipēdu apmeklējot kontrolpunktus, bet arī atklāt jaunas ar kultūru saistītas vietas Rīgā.
Spēlē piedalās 3-4 cilvēku komandas, un spēle ilgst ne ilgāk kā 4 stundas, kuru laikā komandām ir jāatrisina 20 āķīgi uzdevumi un jāapmeklē 20 kontrolpunkti. Spēles starta un finiša vieta ir “Kaņepes Kultūras centrs”, Skolas ielā 15.

Reklāma
Reklāma


Maģisko sajūtu nakts
Sestdien, 4. maijā plkst. 21.00, atklājot vasaras sezonu Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā, apmeklētāji ir aicināti uz "Maģisko sajūtu nakti", lai baudītu gaismu, krāsu, skaņu un garšu simfoniju. Vakara gaitā Gaujas Stāvo krastu Sajūtu Parkā varēsiet baudīt Maģisko gaismu spēles, saklausīt muzikantus kokos, vērot sapņu burātājus, censties nepalaist garām un notvert ar skatienu maģiskās meža būtnes, dodoties uz kādu no brīvdabas koncertu vietām vai brīvdabas teātri. Būs paredzēta īpaša programma un zona arī pasākuma mazajiem apmeklētājiem! Maģisko sajūtu nakts noslēgsies ar uguņošanu gleznainajos Gaujas krastos.

 

Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju diena 
Svētdien, 5. maijā Atvērto durvju diena Ķemeru nacionālajā parkā. Iespēja iepazīties ar nacionālā parka apskates objektiem, vietējo uzņēmēju piedāvājumu. Tiek rīkotas īpašas ekskursijas uz vietām, kas ikdienā netiek popularizētas.
Ar visu pasākuma programmu var iepazīties šeit.


Atvērtās dienas laukos 2019
Šajās brīvdienās no 4. līdz 6. maijam Latvijā un 10. - 12. maijā Lietuvā notiek ikgadējās “Atvērtās dienas laukos”, kas ir lauku apceļošanas un iepazīšanas pasākums. Apmeklētājiem Latvijā un Lietuvā kopā būs atvērtas 194 lauku saimniecības (129 Latvijā un  65 Lietuvā), katra saimniecība viesus gaidīs ar savu īpašo piedāvājumu. Pirms pasākuma apmeklēšanas ieteicams savu ciemošanos saimniekiem pieteikt telefoniski. Karte ar pasākumā iesaistītajām saimniecībām ir pieejama šeit.