Liepājas Dienvidu fortos šovasar norisināsies "Klusuma festivāls"

Klusuma festivāls būs 2 dienu vasaras notikums Liepājā 16.-17. augustā, kas norisināsies gan jūras krastā, gan aizsargātā teritorijā - priežu ieskautajos Dienvidu fortos. Tā būs mierīga un akustiski muzikāla koncerta vide, kurā festivāla viesi varēs divu dienu garumā atkāpties no aktīvās ikdienas, lai apzināti atpūstos un laiku veltītu sev. 

Liepājas jūras līcis no putna lidojuma

FOTO: Shutterstock.com

Liepājas jūras līcis no putna lidojuma

Varēs baudīt akustiski pasakainus koncertus un dažādus citus notikumus. Festivālā izvairīsies no mobilo telefonu un citu līdzīgu ierīču lietošanas, lai cilvēka atpūtu netraucē pat tehnoloģijas. Festivālu aicina pavadīsīt bez alkohola vai citām apreibinošajām vielām. Kā arī atrodoties teritorijā, aicina skaļi nesarunāties un ievērot klusumu, jo tā ir festivāla pamatjēga - samazināt ārējos faktorus, lai tie neietekmētu laika kvalitāti priekš sevis. 




Pirmajā festivāla teritorijas pusē uzstāsies mūziķi, kuri ir sava žanra izteiktas personības, izpildot mierīgus un akustiskus koncertus, lai veidotu mijiedarbību ar festivāla vidi.

16. augusta atklāšanas vakarā uz kalna skatuves uzstāsies operdziedātāja Inese Galante klaviermeistara pavadījumā, Shipsea, Ralfs Eilands, grupa Baraka ar Denisu Paškēvicu.

Savukārt 17. augusta rīts iesāksies ar Ainara Mielava akustisko koncertu, kā arī dienai ritot uz kalna skatuves uzstāsies grupa Triana Park, Kaspars Zemītis, Jānis Stībelis, Ieva Akuratere, Sergejs Jēgers, Gunārs Meijers, Kārlis Kazāks un Arstarulsmirus.

 
Citi notikumi un interesantas vietas Liepājā

LIEPĀJAS PLUDMALE: Daba jau ir parūpējusies par Liepājas pludmales šarmu un pievilcību, savukārt mēs parūpēsimies par vizuālu noformējumu un pieklusinātas mūzikas atpūtas vietām. Organizatori aicina sauļoties, peldēties jūrā, veldzēties pirtīs un apzināti atpūsties mierīgā vidē šajā trokšņa laikmetā.

LIELO PRIEŽU SKVĒRS: Daba šai vietai ir devusi staltas priedes, pie kurām norisināsies dzejas lasījumi. Klausīsimies mūziku un gongus prāta mieram, un apgūsim dažādas miera prakses veidus – meditācijas.

MAZO PRIEŽU MEŽS: Daba mūs lutina, sniedzot šai vietai simtiem mazu priedīšu, starp kurām mūzikas skaņas varēs baudīt ar aizsegtām acīm piedzīvojot mirklīgu sapni. 

Reklāma
Reklāma

KĀPU LĪDZENUMS: Daba nodrošina ar iespēju šajā vietā nakšņot teltīs, lai festivālu izbaudītu pilnā plašumā, Būs meistardarbnīcas un iespēja piedalīties individuālā festivāla orientēšanās spēlē. Tā aicinās sevi nostādīt uzmanības centrā, kas būs vienīgais veids, lai to izprastu un izietu.


Otrajā festivāla teritorijas pusē organizatori aicina nedarīt NEKO, bet apzināti atpūsties mierā ar sevi 18 ha plašā teritorijā, kurā valda divas stihijas jūra un zeme. Būsim pie dabas svaigā gaisā, šeit un tagad, starp mierīgiem cilvēkiem, aicinām doties pastaigās, sauļoties, gulšņāt šūpuļkrēslos, lai iztukšotos un dot telpu, kam lielākam!

 

Pieteikšanās Klusuma festivālam ir sākusies: www.klusumafestivals.lv