Muzeju nakts Dabas muzejā ar sarkano krāsu dabā!

Muzeju naktī, 2014. gada 17. maijā, no plkst. 19.00 līdz 01.00 Dabas muzejā atklāsim sarkanās krāsas noslēpumus dabā – augos, putnos, kukaiņos, minerālos un Tevī!  

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Latvijas Dabas muzejs šogad Muzeju nakts apmeklētājiem sarūpējis stāstu „Naturaliter rubrum – sarkanā krāsa dabā”. Izziņas punktā „Uzmanību – sarkans!!!” Botānikas nodaļas speciālisti iepazīstinās ar augiem, kuru ziedi, lapas vai augļi ir sarkanos toņos, kā arī aicinās uzzināt vairāk par ziemeļu madaru un asinssarkano tīmekleni – augu un sēni –, no kā var iegūt sarkano krāsu. 

 

Zooloģijas ekspozīcijā aicināsim izpētīt, kuriem Latvijas un pasaules putniem raksturīgs sārts un rozīgs krāsojums un aicināsim nepārkāpt sarkano līniju dzīvnieku valstībā. Apskatei būs eksponēts arī sarkanais kailgliemezis, kas sastopams Latvijā. Entomoloģijas ekspozīcijā kukaiņu speciālisti stāstīs par bruņutīm, no kurām senāk ieguva karmīnsarkano – Latvijas karoga – krāsu. 

 

Muzeja 2. stāva izstāžu zālē ierīkotajā „Sarkano minerālu pasaulē” ģeoloģijas un antropoloģijas speciālisti demonstrēs okeru – dabīgu materiālu, ko senāk Latvijā izmantoja sarkanās krāsas iegūšanai un kas konstatēts senos apbedījumos. Apmeklētāji varēs uzzināt, kuri dzintari ir sarkani un kāpēc daži dzintari ar laiku var iegūt sarkanbrūnu toni. Tāpat piedāvāsim apskatīt Baltijas dzintara paraugus, dzintarus ar ieslēgumiem un sarkanīgo rumenītu. Līdzās dabīgajam dzintaram būs aplūkojami SIA „Stenders” dzintara kosmētikas līnijas paraugi. Savukārt muzeja pedagogi piedāvās noteikt Tavu uzmanības piesaistes koeficientu. 


Lūdzam ņemt vērā, ka atvērta būs daļa ekspozīciju un apmeklētāju plūsma tiks regulēta. Pēdējie apmeklētāji tiks ielaisti plkst. 00.30.

Reklāma
Reklāma


Svētdien, 18. maijā, atzīmējot Starptautisko Muzeju dienu, ieeja Dabas muzejā būs bez maksas.



Pavadīsim Muzeju nakti un Muzeju dienu 

kopā Latvijas Dabas muzejā, K. Barona ielā 4!