Pasākumi, kurus vērts apmeklēt Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā Rīgā. TOP 6

Bērnu aizsardzības diena, kas tiek atzīmēta 1. jūnijā, ar katru gadu kļūst par lielākiem un nozīmīgākiem svētkiem. Šajā dienā ir daudz interesantu pasākumu, ko apmeklēt visai ģimenei. 

Kalnciema kvartāla publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kalnciema kvartāla publicitātes foto.

Bērnu svētki Kalnciema kvartālā
2013. gada 1.jūnijā no plkst. 10:00 – 16:00 Kalnciema kvartālā notiks Bērnu svētki par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai, kā arī norisināsies tirdziņš, kurā liela uzmanība tiks veltīta vietēja ražojuma bērnu precēm un produktiem.
12:00 uz Kalnciema kvartāla pagalma skatuves uzstāsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri ar koncertu no izrādes „Īstā bērnība”, kura tapusi sadarbībā ar mūziķi Kārli Kazāku. Koncertam noslēdzoties 13:30 uz Kalnciema kvartāla skatuves kāps izdevniecības "Liels un mazs" priekšā lasīšanas kustība „Pārdaugavas Priekšālasītāji”.  Vienlaikus bērnus priecēs multiplikācijas filmu programma.
Paralēli koncertam no plkst. 12:00 tirdziņa teritorijā notiks dārgumu meklēšanas spēle bērniem – slēpņošana, bet Kalnciema kvartāla galerijā norisināsies radošā darbnīca „Pasaules bērni”. Kalnciema kvartāla dārzā būs iespēja pūst lielos ziepju burbuļus profesionāļu pavadībā, kā arī sacensties par Mazā Opel Adam lielākā burbuļa balvu. Darbosies karuselis.


Bezmaksas animācijas filmas seanss kinoteātrī Cinamon
Atzīmējot Starptautisko Bērnu aizsardzības dienu, kinoteātris Cinamon sniedz iespēju bērniem un ģimenēm noskatīties bez maksas jauko animācijas filmu „Zambezija”. Bezmaksas seanss notiks 1.jūnijā plkst. 10:30. Filma būs skatāma 3D formātā un īpaši bērniem – dublēta latviešu valodā.
Vietu skaits uz īpašo bezmaksas seansu ir ierobežots, tāpēc aicinām biļetes savlaicīgi izņemt k/t Cinamon kasēs vai arī iepriekš tās rezervēt pa tālruni 67071770, rezervētās biļetes varēs izņemt kinoteātra kasēs pirms filmas. Maksimālais biļešu skaits, ko var iegādāties viena persona, ir četras biļetes.
 

Berga Bazārā Ģimenes diena lieliem un maziem

Baudīt ģimenisku atpūtu Rīgas radošajā kvartālā, Berga Bazārā, varēs šo sestdien, 1. jūnijā no plkst. 10.00 – 16.00!

Mazākajiem bērniem domātā brīvdabas Leļļu teātra izrāde sāksies plkst. 12:00, pēc tās, plkst. 13:00  ar aktīvu līdzdziedāšanu un dejošanu notiks Knīpas un Knauķi koncerts. Tēti un brāļi  plkst. 11:00 tiek aicināti vērot Baltijas karatē kluba trennera un viņa audzēkņu paraugdemonstrējumus, bet starplaikos iegūt padomus un  izmēģināt jaunus cīņas paņēmienus. Modes Klasē, plkst. 12:00 – 15:00, tiks piepildīts meiteņu izlolotais sapnis iejusties modeles profesijā, iegūt savu pirmo portfolio bildi un iztaujāt modeļu aģentūras Natalie vadītāju Ēriku Meisānu. Priecāsimies un kustēsimies līdzi dejotājiem gan Argentīnas tango ritmos, gan brazīliešu cīņas dejas Capoeira temperamentīgajam priekšnesumam. Darbnīcas un konkursi ar balvām notiks no 11:00 – 14:00.

Ģimenes dienā bērniem mācīsim vērtības – spēju palīdzēt un būt dāsniem. Aicinām ziedot lietas, par kurām ir skaidrs, ka pašiem tās vairs nebūs vajadzīgas, bet kādam tās varētu noderēt. „Otrā Elpa” labdarības  teltī varēs nodot tālākai lietošanai piemērotas, tīras un funkcionālas lietas - rotaļlietas, spēles, sporta piederumus, apģērbu, grāmatas un sadzīves priekšmetus.

Visas ziedotās lietas tiks sašķirotas un nonāks pie katrai lietai atbilstoša adresāta. Daļa tiks ziedota dažādu sociālo grupu atbalstam, bet daļa mērķorganizācijām, ar kurām sadarbojas labdarības veikals „Otrā Elpa”.

 

Minifestivāls jauniešiem Iebrauc vasarā ar Ghetto Games

1.jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, laukumā pie Rīgas Kongresu nama tiks rīkots sporta, mūzikas un kultūras minifestivāls „Iebrauc vasarā kopā ar Ghetto Games“, kur notiks dažādas sportiskās aktivitātes, kā arī būs vērojama sportistu un dejotāju uzstāšanās. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs iepazīties ar iespējām lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku vasarā.
No plkst.12.00 līdz 18.00 tiks rīkotas sacensības ielu basketbolā „Ghetto Basket 2 pret 2“, kurā labākā komanda saņems balvu EUR 500 vērtībā. Notik arī sacensības ielu florbolā un futbolā. Pasākuma apmeklētāji varēs vērot ielu dejotāju „Jam Crew“, „Day&Night“ un citu apvienībām sniegumu. Būs iespēja redzēt arī velotriāla skolas “Karters” šovu un ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus. Par muzikālo atmosfēru rūpēsies DJ Get Dizzy un bītboksa meistars Antons. Pasākuma vadītāja lomā iejutīsies televīzijas personība Renārs Zeltiņš.
Dalība sacensībās un ieeja pasākumā ir bez maksas.
 

Svētdien Mežaparkā pasākums ģimenēm ar bērniem - „Mazā stiprinieka pasakainie piedzīvojumi”

Svētdien, 2. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 17.00, Mežaparka „Zaļajā teātrī” par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai notiks ikgadējais pasākums ģimenēm „Mazā stiprinieka pasakainie piedzīvojumi”.

Pasākums tiek organizēts, lai sniegtu iespēju gan vecākiem, gan bērniem, vecumā no 3 – 12 gadiem, lieliski pavadīt kopā laiku un atpūsties. Pasākumā gaidāmas iepazīšanās ar dažādiem pasaku tēliem, jo šoreiz atrakcijas veidotas saistībā ar latviešu pasakām. Ikviens varēs atgriezties ieraudzīt „Garo pupu”, sastapt „Zelta zirgu”, „Minhauzenu”, „Pūķi”, „Sprīdīti”, „Lutausi” un pat „Zelta zivtiņu”. Aktīvākie un radošākie stiprinieki aicināti piedalīties zīmējumu konkursā „Pasaku varoņi”, notiks zīmēšana uz asfalta.

Pasākuma apmeklētājiem būs lieliska iespēja kļūt par lieciniekiem tam, kā jaunais burvju mākslinieks Dante Pecolli visiem rādīs zilus un līdz šim neredzētus brīnumus. 

Reklāma
Reklāma

Gan bērniem, gan vecākiem būs iespēja uzzināt daudz ko jaunu - iemācīties skaisti iesaiņot šokolādes tāfelīti, uzzināt, kā gatavo desertu „Panna Cotta” un iesaistīties improvizētās sacensībās šī saldā ēdiena pagatavošanā. Ikvienam būs iespēja ieraudzīt un izmēģināt īstu kumodi ar optisko ilūziju, smadzeņu - elpošanas eksponātu un greizo riteni „Stūrē pa labi, brauc pa kreisi!”.

Uz skatuves, paralēli atrakcijām, visus priecēs mazie stepa dejotāji „Top Tap Company”, deju grupa „Extreme”, afrikāņu bungu grupa „Safara”, bērnu vokālā studija un bērnu teātris „Svilpastes” no Ogres ar teatrālu uzvedumu ar latviešu tautas pasaku motīviem „Oliņ, boliņ”, cirka studija „Jaunība”, tautas deju kolektīvs „Zelta Sietiņš” un daudzi citi. 

Katrs mazais dalībnieks par dalību aktivitātēs varēs saņemt sponsoru un organizatoru sarūpētās dāvaniņas, kā arī pateicības rakstus. 

 

Auto entuziastu ģimenes diena

Sestdien, 1.jūnijā, ikviens ir aicināts piedalīties otrajā Auto entuziastu ģimenes dienā, kas ir veltīta drošībai automašīnās un uz ceļa, īpašu uzmanību veltot tieši bērniem. Ikvienam būs iespēja iejusties autobraucēju - šofera un pasažieru - lomās, izmēģinot CSDD auto apgāšanās stimulatoru, lai pārliecinātos par drošības jostas nepieciešamību. Pasākumā piedalīsies arī dažādi eksperti, kuri dalīsies praktiskajās zināšanās par drošu bērnu, mājdzīvnieku un nestandarta bagāžas pārvadāšanas veidiem.

Vasaras sākums ir piemērots laiks, lai pirms došanās garākās brīvdienās, bērniem un viņu vecākiem atgādinātu tos drošības noteikumus, kuru ievērošana automašīnās un uz ceļa mazinātu nepatīkamus brīžus. Autosalons Inchcape Motors Skanstes ielā 4a aicina piedalīties informatīvās lekcijās un paraugdemonstrējumos par bērnu auto sēdeklīšu nepieciešamību, drošības jostu lietošanu, topošo māmiņu drošību automašīnās, drošu un efektīgu kravas pārvadāšanu aktīvā tūrisma cienītājiem un citiem svarīgiem aspektiem par drošību auto.

Rosinot mācīt bērnus par auto drošību viņiem interesantā veidā, mazākie ceļu satiksmes dalībnieki kopā ar Pepiju un citiem pasaku tēliem, piedalīsies drošas braukšanas demonstrējumos par to, kā pareizi jāuzvedas auto kopā ar vecākiem, kāpēc nekad nedrīkst aizmirst piesprādzēties, kā arī izgatavos īpašus personalizētos auto stiklu saulessargus. Paši mazākie viesi aicināti labi pavadīt laiku bezmaksas piepūšamajās atrakcijās. 

Lai akcentētu drošības jostu lietošanu, Inchcape Motors visiem pieaugušajiem apmeklētājiem piedāvās iespēju novērtēt drošības jostu nepieciešamību, iejūtoties auto braucēju lomās CSDD auto apgāšanās stimulatorā.  Simulators ietver speciāli aprīkotu vieglo automašīnu, kas modelē mašīnas kūleņošanu, kā arī autobraucēja sēdekļus, kuros atrodoties, varēs izjust situāciju, kad automašīna ietriecas kādā objektā.

Auto entuziastu ģimenes dienu ietvaros autosalonā tiks atklāta arī Latvijā zināmu cilvēku bērnu apgleznotie auto saulessargi. Ikvienam, būs arī iespēja arī pašiem piedalīties meistarklasē un izgatavot sev un saviem bērniem tīkamu un krāsainu auto logu saulessargu. Savukārt visiem auto cienītājiem 1.jūnijā būs iespēja veikt izmēģinājuma braucienus ar jauno Ford Kuga un citiem Ford modeļiem, saņemt īpašus piedāvājumus auto iegādei un servisam. Atgādinām, ka līdz pat jūnija beigām Inchcape Motors visiem Ford modeļiem piedāvā Henrija Forda jubilejas cenas.  

Otrajā Auto entuziastu ģimenes dienā ir gaidāmi arī dažādi pārsteigumi no Inchcape Motors sadarbības partneriem -  FromMe.lv dāvanu karšu centrs, CSDD, If P&C Insurance, Thule, Zebra  u.c. 

Pieteikties izmēģinājuma braucieniem ar jauno Ford Kuga vai jebkuru citu Ford modeli var zvanot uz tālruni 67303000. 

 

 

PAR BĒRNU AIZSARDZĪBAS DIENAI VELTĪTAJIEM PASĀKUMIEM LASI ARĪ:

Vērmanes dārzā notiks starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums "Jūras māte man vaicāja"

Rīga ar kultūras un sporta pasākumiem atzīmēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu


Ja zini kādu lielisku pasākumu, kas tiek organizēts, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā, padalies, ierakstot to komentāros!