Vērmanes dārzā notiks Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums „Jūras māte man vaicāja”

Piektdien, 31. maijā Vērmanes dārzā no plkst. 14.00 līdz 17.00  notiks Starptautiskai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums „Jūras māte man vaicāja”, kurā būs gan koncertuzvedums, gan dažādas radošas un  izzinošas darbnīcas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasākuma laikā Vērmanes dārzā uz lielās skatuves uzstāsies Rīgas interešu izglītības kolektīvi, kā arī vieskolektīvi. Koncertuzvedumā skatītājus priecēs vokālo konkursu „Balsis” un  „Pār jūriņu, pār Daugavu, Saulītei roku devu....”  laureāti un labākie deju kolektīvi no Mūsdienu deju kolektīvu radošā konkursa, kā arī citi muzikālie kolektīvu un deju grupas. Pasākuma noslēgumā priekšnesumu sniegs viesi - grupa „Canzone”. 

 

Vienlaicīgi parka teritorijā darbosies radošas un izzinošas darbnīcas: zīmēšana kopā ar mākslinieku Jāni Anmani, drošības jautājumi tiks apspriesti un izspēlēti kopā ar Latvijas Sarkano krustu, erudīcijas spēles par jūru un jūras iemītniekiem tiks spēlētas kopā ar Latvijas Dabas muzeju. 

 

Organizācija UNESCO LNK pasākuma apmeklētājus iesaistīs dažādās spēlēs par ūdeni, ļaujot uzzināt par ūdens resursa izmantošanu, kā arī iegūt informāciju par dabai draudzīgu dzīvi. Apgāds „Jumava” piedāvās būvēt Grāmatu kuģi un zīmēt. Dabas aizsardzības pārvaldes darbnīcā būs jautra mīklu minēšana, Labdarības organizācija „Palīdzēsim.lv” pamācīs izgatavot īpašo svētku nozīmīti. Arī Rīgas pašvaldības policija un Latvijas republikas Labklājības ministrija, kompānija „L&T” un „Vilori” parka apmeklētājiem sarūpējuši dažādas interesantas un radošas aktivitātes!

Reklāma
Reklāma

 

Ieeja koncertā un dalība darbnīcās ir bez maksas.


Pasākums ir viens no Starptautiskās bērnu aizsardzības dienai veltītās pasākumu programmas, to organizē bērnu un jauniešu centrs „Bolderāja”. Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītos pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.