Kalpaka ballē vāks ziedojumus Latvijas valsts nodibināšanai veltītās piemiņas plāksnes atjaunošanai

2.martā notiks ikgadējā Kalpaka balle. Šogad kā ziedojuma mērķis izvirzīts Latvijas valsts nodibināšanai veltītās piemiņas plāksnes pie Latvijas Nacionālā teātra ēkas atjaunošana.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

 

Studentu korporācijas, Rīgas Latviešu biedrība un pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fonds sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem 2.martā rīkos pulkveža Oskara Kalpaka un Brīvības cīņu dalībnieku piemiņas un labdarības sarīkojumu - Kalpaka balli.

Dienu pirms tam, 1.martā plkst.18.30 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā notiks piemiņas dievkalpojums. Pēc tam sekos literārais vakars studentu korporācijas "Lettonia" konventa namā, Rūpniecības ielā 4a, kurā ar brīvo runu uzstāsies bijušais ārlietu ministrs Georgs Andrejevs.

Gadskārtējā balle 2.martā notiks plkst.19 Rīgas Latviešu biedrības namā - vietā, kur 1918.gadā veidojās pirmās Latvijas armijas vienības -, bet ieeja tajā būs ar ziedojuma ielūgumiem.

Šogad kā ziedojuma mērķis izvirzīts Latvijas valsts nodibināšanai veltītās piemiņas plāksnes pie Latvijas Nacionālā teātra ēkas atjaunošana.

 

Tradicionāli ballē pulcēsies valsts augstākās amatpersonas, karavīri, augstskolu mācību spēki, mākslinieki, uzņēmēji un studentu korporāciju pārstāvji.

Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies bruņoto spēku orķestris.

 

Reklāma
Reklāma

Balle ir viens no tradicionālajiem pasākumiem, kuri notiek, godinot 1.latviešu atsevišķā bataljona komandieri pulkvedi Oskaru Kalpaku, kurš 1919.gada 6.martā krita sadursmē ar vāciešiem pie "Airītēm".

 

Šogad aprit 11 gadi, kopš piecas latviešu studentu korporācijas - "Lettonia", "Selonija", "Lettgallia", "Talavija" un "Fraternitas Lettica" kopā ar Rīgas Latviešu biedrības, Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fonda un Nacionālo bruņoto spēku atbalstu atjaunoja Kalpaka piemiņas balli.

 

Minimālais ziedojums ielūguma saņemšanai līdz 25.februārim ir 13 lati no personas, bet no 26.februāra līdz 1.martam - 15 lati no personas. Savukārt balles dienā, 2.martā, minimālais ziedojums ielūguma saņemšanai būs 20 latu no personas.

 

Materiāla tapšanā izmantota militāro ziņu portālā sargs.lv pieejamā informācija.