Dabas muzejā notiks tradicionālā ābolu izstāde

No 23. līdz 27. janvārim Latvijas Dabas muzejā būs atvērta Latvijas Valsts Augļkopības institūta organizētā izstāde „Latvijas lepnums – vietējie āboli”, kurā varēs aplūkot vairāk nekā 100 dažādas Latvijā audzētu ābolu šķirnes un hibrīdus.

Foto no Latvijas Dabas muzeja arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Latvijas Dabas muzeja arhīva.

Dabas muzejā ik gadu rīkotā ābolu izstāde ir tradīcija, kas turpinās jau ilgus gadus. Latvijas Valsts Augļkopības institūts Dobelē ir vadošā zinātniskā institūcija Latvijas augļkopības nozarē. Tur prasmīgi tiek izaudzēti un bez konservantiem uzglabāti dažādu šķirņu āboli, kas ir ne tikai garšīgi un smaržīgi, bet arī vitamīniem bagāti. Par to pārliecināties varēs arī izstādes apmeklētāji, jo labāko šķirņu ābolus būs iespēja nogaršot.

Izstādes apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot krāšņo ābolu ražu, bet arī noskatīties mācību filmu par augļkopību un uzzināt vairāk par augļkopības pirmsākumiem Latvijā speciāli J. Peņģerotam veltītā stendā. Savukārt sestdien, 26. janvārī no plkst. 10:00 Dabas muzeja konferenču zālē notiks Edgara Rubauska lekcija par augļu dārzu ierīkošanu un kopšanu, kā arī dienas otrajā pusē no plkst. 13.00 Lailas Ikases lekcija par ābolu šķirnēm.

Izstādes laikā varēs uzzināt par augļu koku pārpotēšanu. Apmeklētāji aicināti izmantot iespēju un konsultēties ar speciālistiem, kā arī iegādāties Augļkopības institūta dārzos izaudzētos ābolus, potzarus un institūta Eksperimentālā pārstādes ceha produkciju (sukādes, žāvētus ābolus, sulas, sīrupus u.c.).

Aicinām izvēlēties Latvijā audzētus ābolus, kuru garša un daudzveidība spēj pārsteigt pat visprasīgākos patērētājus un izstādē novērtēt Latvijas Valsts Augļkopības institūta Dobelē gada veikumu un plašo izstrādājumu klāstu.


Izstādes atklāšana notiks 23. janvārī plkst. 12:00
muzeja otrā stāva izstāžu zālē.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!


 

Reklāma
Reklāma