Ziemassvētku programma kinoteātrī "Splendid Palace"

Piedāvājam kinoteātra "Splendid Palace" repertuāru svētku laikam - no 21. līdz 27. decembrim.

Foto no operetes Sikspārnis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no operetes "Sikspārnis".

LIELAJĀ ZĀLĒ:
Operete „SIKSPĀRNIS”. Ieraksts no Vīnes Valsts operas
(ierakstīts 2011. gada 31. decembrī)
Komponists: J. Štrauss
Operete 3 cēlienos
Garums: 173 min
Diriģents: Francis Velzers-Mests (Franz Welser-Möst)
Režisors: Otto Šenks (Otto Schenk)
Lomās:
Gabriels fon Aizenšteins: Kurts Štreits (Kurt Streit)
Rozalinda: Mihaela Kaune (Michaela Kaune)
Grāfs Orlovskis: Zorjana Kušplere (Zoryana Kushpler)
Adele: Daniela Fallī (Daniela Fally)
Alfrēds: Reiners Trosts (Rainer Trost)
Doktors Falke: Markuss Eihe (Markus Eiche)
Franks: Alfrēds Šrameks (Alfred Šramek)
Blinds: Pīters Jelosits (Peter Jelosits)
Vīnes Valsts operas orķestris un koris
Vīnes Valsts balets


Sajauktas identitātes, flirti masku ballē, neiedomājami pārpratumi un nedaudz vieglprātības... Un viss šis juceklis norisinās Štrausa valdzinošās mūzikas pavadījumā, sagādājot skatītājiem baudījumu jau vairāk nekā 130 gadu.
Lielajā zālē: 27. decembrī plkst. 19:00
Ieeja: 6.00 – 7.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 5.00 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss” kasēs, kā arī www.splendidpalace.lv un www.bilesuserviss.lv

ARBITRĀŽA. ASV, 2012
Drāma, trilleris
Garums: 107 min.
Režisors: Nicholas Jarecki
Lomās: Richard Gere, Susan Sarandon and Brit Marling, Tim Roth


"Arbitrāža", rakstnieka Nikolasa Džarecki debija kinorežijā, ir aizraujoša spriedzes filma par mīlestību, lojalitāti un finanšu pasaules eliti. Pirmo reizi satiekot Ņujorkas magnātu Robertu Milleru (Ričards Gīrs) viņa sešdesmitās dzimšanas dienas vakarā, Millers šķiet īsts amerikāņu biznesa un ģimenes dzīves panākumu iemiesojums. Tomēr greznā savrupnama sienās viņš izmisīgi lauza galvu, kā savu tirdzniecības impēriju pārdot ietekmīgai bankai, pirms tiek atklāti viņa krāpniecības apmēri. No uzticamās sievas Elenas (Sūzena Sarandona) un brīnišķīgās meitas Brūkas (Brita Mārlinga) tiek slēpta ne tikai situācija uzņēmumā, bet arī Millera mīlas sakars ar franču mākslas kuratori Džūliju Kotu (Letīcija Kasta). Brīdī, kad finanšu grūtības teju šķiet atrisinātas, negaidīta kļūda liek Milleram manipulēt ar ģimeni, uzņēmējdarbību un noziedzību. Viņam palīdz kāds cilvēks no pagātnes - Džimijs Grants (Neits Pārkers), taču Ņujorkas Policijas departamenta izmeklētājam Maiklam Braieram (Tims Rots) rodas aizdomas par Millera darbībām. Apstākļu spiests, Millers ir gatavs pārvērtēt pat savas morālās divkosības robežas. Vai viņam izdosies atrast izeju, pirms viss nāk gaismā?
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 23.12. seansi 15:30, 20:00
Ieeja: 3.00 Ls. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50 Ls.
                   
PICAS. Latvija, 2012
Drāma
Garums: 66 min
Režisore: Laila Pakalniņa
Lailas Pakalniņas jaunākā spēlfilma “Picas" pasaules pirmizrādi piedzīvos prestižajā Romas filmu festivālā programmā "Cinema XXI", kas norisināsies no 9. līdz 17. novembrim.
Gluži tāpat kā iepriekšējās Pakalniņas spēlfilmas, arī "Picu" tapšanu iedvesmojis patiess notikums, kas aizsācies kādā Rīgas picērijā. Filmā saskatāmi gan piedzīvojumu filmas, gan "road movie" un pat "film-noir" elementi, tomēr netiek zaudēts savdabīgais Lailas Pakalniņas rokraksts – smalka ironija, detaļu nozīme vēstījumā un samērā lēns notikumu vērojums. Galvenās lomas atveidotājiem Paulam Iklāvam un Reinim Stabiņam "Picas" ir debija kino jomā – abi jaunieši par aktieriem Pakalniņas filmā kļuvuši tieši kādas viņu aizraušanās dēļ, par ko skatītājs uzzinās filmas gaitā.
Filmas radošo komandu jau veido mākslinieks Jurģis Krāsons, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un operators Uldis Jancis.
Latvijā "Picas" pirmizrādi piedzīvos 18. decembrī.
Lielajā zālē: 23.12. seansi 14:00, 18:00; 26.12. seanss 20:00
Ieeja: 3.00 Ls. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50 Ls.

Muzikāls Ziemassvētku stāsts „ZIEMASSVĒTKI KAĶĪŠA DZIRNAVĀS”
Muzikāls Ziemassvētku stāsts pēc Kārļa Skalbes pasakas motīviem. Stāstnieka lomā - Jānis Skanis, Viktorija Plēpe un Samanta Tīna.


Uzvedums domāts pirmsskolas vecuma bērniem.
Izrādes ilgums - 60 minūtes.
Lielajā zālē: 22.12. plkst. 12:00
Ieeja: 5.00 – 15.00 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Paradīze” kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

ZIEMASSVĒTKU KONCERTS AR AKTIERU GRUPU „ILGA“
Dailes teātra aktieru ansamblis ILGA un tā dalībnieki Lauris Subatnieks, Gundars Silakaktiņš un Aldis Siliņš piedāvā jaunu Ziemassvētku koncertprogrammu, kurā skanēs populārākās teātra izrāžu un Ziemasvētku dziesmas.


Lielajā zālē: 22.12. plkst. 14:00
Ieeja: 5.00 -15.00 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Paradīze” kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

VĒSTULES DIEVAM – NIKS MATVEJEVS: ZIEMASSVĒTKU KONCERTS
22. decembrī plkst. 19:00 dziedātājs Niks Matvejevs ar saviem draugiem aicina uz jaunu Ziemassvētku koncertprogrammu "Vēstules Dievam", kas tapusi sadarbībā ar dzejnieku Normundu Beļski. Koncerts Rīgā notiks kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē, uz šo koncertu vietas tiek numurētas.

Reklāma
Reklāma


Lielajā zālē: 22.12. plkst. 19:00
Ieeja: 5.00 – 15.00 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Paradīze” kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

VIENS PATS ZIEMASSVĒTKOS NO CITAS PLANĒTAS!
“Jaunais teātris” piedāvā atraktīvu mūziklu visai ģimenei ar populāru dziedātāju, aktieru, kaskadieru un Latvijas talntīgāko bērnu piedalīšanos SPLANDID PALACE (Lielajā zālē) 5.,6.decembrī plkst.11.00; 13.00 un 26.decembrī plkst.14.00, 16.30.
Izrādes ieteicam apmeklēt 1.- 6.klašu skolēnu grupām.
Izrāde veidota, kā aizkustinošs stāsts Ziemassvētku laikam ar kaskadieru trikiem un īpaši veidotu video materiālu. Sižetā izmantots Ērika Kestnera darbs “Divas Lotiņas”, un, protams, filma „Viens pats mājās“. Šajos Ziemassvētkos izrādei tiek piemeklēti īpaši tērpi un skatuves noformējums, jo izrādes varoņi ir citplanētieši. Bet arī viņiem tāpat kā mums ir sirds un vēlme būt laimīgiem savā ģimenē. Uz skatuves bērniem kā pārsteigums parādīsies IROBOTS.
Lomās: māmiņa – Olga Rajecka, tēvs – Dainis Porgants, pārdevēja – Indra Burkovska, bandīti ir šova „Dejo nost!“ uzvarētāji – Deniss Tumakovs Sarmīte Prule un perkurists Andrejs Turanovs. Galveno varoni atveidos deviņgadīgais Raivo Jānis Johansons no „Rīgas akmentiņiem“, viņa māsiņu atveidos Betija Bedikere, abi jaunie dziedātāji ir ļoti talantīgi gan aktierspēlē gan muzikalitātes ziņā. Pārējās bērnu lomas izpildīs Latvijas Radio konkursa  „Jaunās zvaigznes“ laureāti. Mūzikla „Viens pats Ziemassvētkos“ idejas un dziesmu autore ir Laila Ilze Purmaliete. Libreta autore – Ilze Trumpe. Tērpu māksliniece – Danuta Ābele. Režisors - Juris Rijnieks.
„ ... ja mazs zēns mājās paliek viens pats, tad noteikti kaut kas notiks, īpaši Ziemassvētku laikā! Un tā astoņgadīgais Tomass Ziemassvētkos paliek mājās viens, jo viņa tēva lidojošais šķīvītis aizkavējas. Zēna tēvs ir aizņemts darbos, tādēļ reti sastopams mājās. Tomass iepazīstas ar meiteni Patrīciju, nenojaušot, ka tā ir viņa māsa. Bandīti no melnās planētas, uzzinājuši, ka mazais Tomass mājās ir viens pats, nolemj ielauzties pie viņa, lai atņemtu Tomasa tēva radīto jauno datorsistēmu. Te Tomasam palīgā dodas Patrīcija ar saviem draugiem un visi kopā iesaistās cīņā ar ļaunajiem un ne pārāk attapīgajiem bandītiem. Stāstu īpaši aizkustinošu dara bērnu sapņu piepildīšanās par ģimenes atkalapvienošanos.
Lielajā zālē: 26.12. plkst. 14:00 un 16:30
Biļetes "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.splendidpalace.lv.
Biļešu pieteikumi klasēm pa tālruni 26481714.


MAZAJĀ ZĀLĒ:
SAPŅU KOMANDA. Latvija, 2012

Piedzīvojumu filma
Režisors: Aigars Grauba
Lomās: Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Andris Bulis, Viktors Ellers,Jānis Vimba, Mārtiņš Liepa, Artūrs Putniņš, Mārtiņš Počs, Miķelis Žideļūns, Artūrs Krūzops, Gints Andžāns, Vilis Daudziņš, Mārcis Manjakovs
Stāsts par Latvijas basketbola izlases triumfu pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs 1935. gadā Šveicē. Latvija ir pirmais Eiropas čempions basketbolā! Tas ir sasniegums, kuru nedrīkstam aizmirst, tas ir notikums, no kura iedvesmoties un mācīties. Tie ir cilvēki, kuri ar savu neatlaidību, uzdrīkstēšanos, ticību neiespējamajam paveica lietas, ar kurām mēs varam lepoties vēl tagad.
Kā saliedēt komandu, kā apvienot cīņā par mērķi, kurš var šķist pat nereāls.
Mazajā zālē: 21.12. seansi 11:00, 13:30, 16:00;  22.12. seansi 11:00, 16:00; 23.12. seansi 11:00, 16:00; 26.12. seansi 11:00, 13:30, 16:00; 27.12. seansi 11:00, 13:30, 16:00
Ieeja: 3.00 Ls. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50 Ls.

PĒDĒJĀ TEMPĻA HRONIKAS. Latvija, 2012
Dokumentālā filma
Garums: 58 min
Režisors: Dāvis Sīmanis
Filma ir stāsts par ticību, par novecošanu, par cīņu, kas jāizcīna, lai realizētu savu vīziju, bet pats svarīgākais – par vienas celtnes – jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas – likteni. Ar poētisku minimālismu filma izseko jaunās ēkas būvniecībai: no pirmsākumiem vēl tukšā un pamestā būvbedrē līdz pat daudzkārt apspriestajam pabeigtās Gaismas pils siluetam. Vērojot un vizuālā simfonijā sakārtojot celtniecības darbu, filmas veidotāji būvlaukumā ir saskatījuši mitoloģisku un rituālu kārtību, tādējādi radot asociācijas ar augstāko garīgo celtņu – tempļu – būvniecību agrāk vēsturē.
Kā, atsaucoties uz amerikāņu arhitektu Lūisu Kānu, izsakās filmas režisors Dāvis Sīmanis: „Izcilas celtnes sākas ar neizmērāmo, top izmērāmajā, bet tās jānobeidz atkal neizmērāmajā”. Bibliotēkas celtniecība un upuris, ko tā prasa, tikai ataino Latvijas realitāti, arhetipisko situāciju ar zaudētiem kopīgajiem ideāliem.  Divdesmit gadus pēc pirmajām skicēm tā ir kļuvusi par visdārgāko sabiedrisko ēku Rīgā, simbolisku pilsētas silueta zīmi, bet vienlaikus radikāļu uzbrukumu un vispārēji nerimstošu debašu objektu. Norobežojoties no būvniecības politiskā konteksta, filma caur pašas ēkas un divu varoņu – galvenā arhitekta un ceļamkrāna operatores – portretējumu atklāj mūžīgo konfliktu starp lielu ideju diženumu un nenovēršami sekojošo simbolisko upurēšanu, lai tās realizētu.
Filmas tapšanā piedalījušies: režisors Dāvis Sīmanis, operators Andrejs Rudzāts, skaņu operators Normunds Kļaviņš, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un komponists Voldemārs Johansons. Filmas uzņemšanā tika izmantota speciāla kino uzņemšanas tehnika, kā arī augstas izšķirtspējas kameras, lai skatītājiem redzamais rezultāts uz ekrāna pilnībā atbilstu bibliotēkas būvniecības vērienam.
Mazajā zālē: 22.12. seanss 14:30; 23.12. seanss 14:30
Ieeja: 2.50. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.00 Ls.

SEKSAHOLIĶI. Francija, 2012
Komēdija
Garums: 109 min.
Režisors: Michel Hazanavicius
Lomās: Jean Dujardin,  Gilles Lellouche
Oskarotās filmas „Mākslinieks" režisors Mišels Hazanavičus un galvenā zvaigzne Žans Dižardēns piedāvā savu jauno projektu - ironisku un pikantu komēdiju „Seksaholiķi".
„Seksaholiķi" ir kinonoveļu krājums par vienu tēmu - vīriešu uzticību/neuzticību. Cik vēl ilgi labākie draugi Freds un Gregs savu sievu priekšā piesegs viens otru pēc kārtējām nakts dēkām? Kādēļ kārtīgam ģimenes cilvēkam Lorānam, aizbraucot uz semināru, obligāti jāatrod vienas nakts izprieca? Kas gan ir iemesls tam, ka Ēriks- precēts vīrietis gados, meklē sakaru ar 19-gadīgo studenti? Uz visiem šiem, ka arī daudziem citiem jautājumiem mēģinās atbildēt filmas „Seksaholiķi" varoņi.
Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Pirmizrāde Latvijā: 7.12.2012
Mazajā zālē: 21.12. seansi 18:30, 20:30; 22.12. seansi 18:30, 20:30; 23.12. seansi 18:30, 20:30; 26.12. seanss 18:30, 20:30; 27.12. seansi 18:30, 20:30
Ieeja: 3,00 Ls. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecības - 2,50 Ls.

PROGRAMMA BĒRNIEM – MOŠĶIS PARĪZĒ. Francija, 2011
Animācijas filma
Garums: 90 min
Režisors: Bibo Bergeron
Lomās: Mathieu Chedid, Vanessa Paradis,Gad Elmaleh u.c.
Kino „Splendid Palace” no 12. oktobra sāks demonstrēt režisora Bibo Berdžerona animācijas filmu „Mošķis Parīzē”(Monster in Paris), kas aizved mūs uz 1910. gadu Francijas galvaspilsētu Parīzi. Izmantojot reālu vēsturisku faktu - 1910. gada plūdus Parīzē - franču kinematogrāfisti ļāvušies fantāzijai, kas raisa asociācijas gan ar “ Operas spoku”, gan ar “Briesmoni un skaistuli” un citām klasiskām kino vērtībām.
Pilsētu pārņēmusi panika. Ūdens līmenis ceļas, appludinot ielas, un turklāt pa tām klīst mošķis! Pazīstamais komisārs Meinots ar saviem vīriem pūlas to nomedīt dienu un nakti, taču bez panākumiem. Iespējams, Monmartras kabarē “Retais putns” prožektoru gaismu spožums galu galā nav no sliktākajām vietām, kur mošķim paslēpties!
“Moški Paīzē” veidojis režisors Bibo Berdžerons, kurš pirms tam strādājis pie nesenā animācijas hīta “ Haizivs stāsts”. Šī ir jaunā režisora pirmā patstāvīgā filma.
Filmas producents ir viens no franču kino lielākajiem fantastiem Liks Besons, kurš ar šo romantisko mīlas stāstu, kas vienlaicīgi ir arī trilleris,  atzīstas mīlestībā pagājušā gadsimta Parīzei un tās atmosfērai. Filma “Mošķis Parīzē”  2012. gadā ir saņēmusi franču Oskara-Cēzara balvas nomināciju  gada labākās animācijas filmas kategorijā. Filmas oriģinālās mūzikas komponists Mathieu Chedid kā aktieris arī ieskaņojis Mosķa lomu, bet viņa daiļās dziedošās partneres balss pieder Vanesai Paradī.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 22.12. seanss 13:00 – PROGRAMMA BĒRNIEM; 23.12. seanss 13:00 – PROGRAMMA BĒRNIEM
Ieeja: 2.00 Ls, skolēniem, bērniem līdz 16 g.v. – 1.50 Ls. Bērniem līdz 6 g.v. ieeja par brīvu.

VESTIBILĀ
IZSTĀDE „DZIMUŠI RĪGĀ - SLAVENI PASAULĒ”

SIA ”Rīgas nami” pasākumu centrā – vēsturiskajā kinoteātrī ”Rīga”/”Splendid Palace” apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties izstādes "Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē" ekspozīcijā katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Pastāvīgā ekspozīcija tapusi SIA ”Rīgas namiem” sadarbībā ar Latvijas institūta speciālistiem.
Projekta mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Šos uzvārdus vieno vārds „izcilība” – Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls, Gunārs Birkerts, Vera Muhina, Raimonds Pauls, Kārlis Skrastiņš, Mariss Jansons…. Pavisam ekspozīcijā ietvertas 16 personības, kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju par katras personības biogrāfiju un nozīmīgākajiem sasniegumiem, lai veidotu priekšstatu, kāpēc šie cilvēki ir izpelnījušies nedalītu atzinību Latvijā un tālu ārpus tās robežām.
Latvija ir lielisks paraugs tam, ka lielas idejas un lielas personības dzimst relatīvi mazās valstīs un pilsētās. Dinamiskie vēstures spēki, kas ir kaldinājuši šodienas Rīgu un Latviju, ir atstājuši nospiedumu šejienes cilvēkos, veidojot šejieniešiem raksturīgu un unikālu īpašību un vērtību kopumu.


JAUNAJĀ ZĀLĒ
Myužeigais kalinders (Mūžīgais kalendārs). Latvija, 2012

Dokumentāla filma
Garums: 70 min.
Valoda: latgaļu valodā ar subtitriem latviešu valodā
Režisors un scenārists Jānis Ozoliņš-Ozols
Operators Andrejs Verhoustinskis
Montāža Solvita Cerecka
Producents Vilnis Kalnaellis
Producējošā kompānija Filmu studija RIJA
Skaņu režisore Anete Vanaga
Skaņas ieraksts Kārlis Butins, Anete Vanaga  
Korklinieku ciemā Latgalē netālu no Krievijas robežas reiz dzīvoja dziesminieks Andrīvs Jurdžs (1845–1925), kurš sacerēja dziesmas un dzejoļus, vāca vietējo folkloru un, pārrakstīdams ar roku grāmatas, drukas aizlieguma laikā izglītoja savus novadniekus. No Jurdža grāmatas “Myužeigais kalinders”, kurā apkopoti padomi zemniekiem, smiekla stāstiņi un tautasdziedsmas, ņemts arī šīs filmas nosaukums.
Lai arī Korklinieku ciemu vairums iedzīvotāju ir pametuši, turpat netālu dzīvo divas spēcīgas dzimtas, viena no tām – Andrīva Jurdža pēcteči. Parādot šo ģimeņu ikdienu, filmā atklājas latgaliskā identitāte savā dabiskajā vidē ar latgaļu valodu kā tās galveno stūrakmeni. Mūsdienu dzīve šeit ir cieši savijusies ar senču tradīcijām. Dzīvodami blakus modernajai pasaulei, Ivulānu un Jurdžu vecākā paaudze joprojām daudzas lietas dara kā senos laikos – paši taisa alu, sien sieru, kuļ sviestu, pin skalu grozus, vij virves un piekopj citus tradicionālos amatus. Arī jaunie māju saimnieki - Arnis un Visvaldis – par spīti kārdinājumam braukt laimes meklējumos uz ārzemēm vai vismaz uz pilsētu, ir sapratuši, ka te ir viņu īstā vieta, šeit viņi jūt gandarījumu un dzīves piepildījumu, kaut arī brīžiem nākotnes vārdā ir jābūt gataviem atdot visu.
Filma tapusi ar Latvijas Nacionālā Kino centra atbalstu.
Jaunajā zālē: 21.12. seanss 18:00;  22.12. seanss 16:00;  23.12. seanss 18:00
Ieeja: 2.50 Ls. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.00 Ls

FEDJA. Latvija/Somija, 2012
Dokumentālā filma
Garums: 50 minūtes
Režisore: Kristīne Želve
Nelielā Latgales ciemā uzstādīts piemineklis slavenam novadniekam – kādam režisoram Teuvo Tulio. Ciema ļaudis ir izbrīnīti un aizdomīgi – šeit neviens nav dzirdējis par tādu režisoru, nedz redzējis viņa filmas. Vien daži vecāki ciematnieki atceras puišeli, sauktu par Fedju… Režisore Kristīne Želve sāk noskaidrot, kā Fedja kļuva par Teuvo Tulio.
Filma latviešu un somu valodās, ar subtitriem angļu valodā
Filma latviešu un somu valodā ar latviešu subtitriem
Jaunajā zālē: 23.12. seanss 16:00;  27.12. seanss 18:00         
Ieeja: 2.50 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.00 Ls

DOKUMENTĀLISTS. Latvija, 2012
Dokumentāla filma
Garums: 82 min
Režisori: Inese Kļava, Ivars Zviedris
Pie skarbās un vientuļās purva Intas ierodas dokumentālists. Viņa acīs Inta ir brīnišķīga – izcila filmas varone ar spēcīgu raksturu, bet mežonīgā sieviete drīzāk gatava filmētājam uzlikt lāstu, nekā ļauties iemūžināties. Taču dokumentālista neatlaidība dara savu un Intas sirds tiek iekarota, lai tūlīt pēc tam to arī salauztu.
Vecuma ierobežojums: 12+
Jaunajā zālē: 21.12. seanss 16:00; 22.12. seanss 18:00; 27.12. seanss 16:00
Ieeja: 2.50 Ls; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.00 Ls.

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS
Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā improvizācijas vakaru divās daļās, pašā Rīgas sirdī - Kino „Splendid Palace” Jaunajā zālē, kuru laikā tiks izspēlēti vairāki īsti stāsti par skatītājiem interesējošām tēmām.
Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.
RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Pasākuma ilgums: 2h
Ieeja no 19:30
Jaunajā zālē: 26.12. plkst. 20:00
Ieeja: 5.00 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY
Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.
SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.


Filmu veidotāji – scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Rozins.
Filma katru dienu tiek demonstrēta kinoteātra „Splendid Palace” Jaunajā zālē.
Seansu sākums: 10.00 (ENG); 11.00 (RUS); 12.00 (ENG); 13.00 (RUS); 14.00 (ENG); 15.00 (RUS).
Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam
www.splendidpalace.lv