Zinātnieku nakts 2012

 

28. septembrī no plkst. 18.00 līdz 22.00 kafejnīcā TAKA Miera ielā 10 notiks biedrības homo ecos: organizētie pasākumi „Zinātnieku nakts 2012” ietvaros. Šī gada tēma – „Stāsts par enerģiju”.
Zinātnieku nakts pasākumos ieeja bez maksas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zinātnieku nakts pasākumos ieeja bez maksas!

 

Pasākumā piedalīsies hidroekologs Andris Urtāns, stāstot par akmens un upes enerģijas mijiedarbību un to izmantošanu vides attīrīšanas nolūkā. Varēs noklausīties Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Arņa Berga lekciju par gravitamobīļa piedāvātajām iespējām un pašiem izmēģināt ar to braukt. Būs iespēja pārbaudīt savu kāju enerģiju un, minot, iespējams, pirmās Latvijā kājminamās sulu spiedes pedāļus, izspiest sev ābolu sulu. Pamatskolas vecuma apmeklētājiem Lelle Lupe (TV raidījuma „Kas te? Es te!” iemīļotā varone!) ierādīs, kā no palmu lapu traukiem izgatavot perkusijas, un vadīs perkusiju „orķestri”. Papildus būs iespējams skatīties filmas par atjaunojamajiem energoresursiem, aprēķināt savu CO2 pēdu un spēlēt LOESJE plakātu salikšanas spēli.


Pasākumu programma

• 18.00 – 19:00 hidroekologa Andra Urtāna lekcija par iniciatīvu „Liec upē akmeni!” Akmens kā dabiska ūdens attīrīšanas iekārta, Kā tā darbojas, kā saudzē dabu un veicina bioloģisko daudzveidību.

 

• 18:00 – 21.00 Iespēja apskatīt, kā caur binokulāra stikliem izskatās akmens. A. Urtāna vadīta interaktīva izstāde un iespēja pašiem eksperimentēt - auto modelīšu darbināšana ar gaismas šūnu.

 

• 19.00 – 19:30 lekcija „Mīti un patiesība par gravitamobīli”.

 

• 19.00 – 21.00 Gravitamobīlis – skrituļslidu, rollera un lidojošā šķīvīša krustojums. Iespēja izmēģināt un kļūt atkarīgam!

 

Reklāma
Reklāma

• 18.00 – 22.00 Paštaisīta kājminamā sulu spiede bez nekāda elektroenerģijas patēriņa – sēdies tik virsū, minies, cik spēka un izspied sev gardu ābolu sulu! Jo ātrāk mīsies, jo vairāk izspiedīsi.

 

• 19.00 – 21.00 Palmu lapu trauku perkusiju meistardarbnīcā zīmēsim un līmēsim bungas, grabuļus un citus sitamos instrumentus, un, protams, izmēģināsim, kā skan. „Palmu lapu trauku orķestra” vadītāja – Lelle Lupe, TV raidījuma „Kas te? Es te!” iemīļotā varone!

 

• 19.00 – 22.00 spēlējot vides organizācijas LOESJE plakātu spēli, aizdomāsimies par svarīgo pašos un vidē.

 

• 19.00 – 22.00 skatīsimies filmas par atjaunojamiem energoresursiem un mēģināsim aprēķināt savu ekoloģisko pēdu.

 

Pasākuma ietvaros biedrības homo ecos: mērķis ir ar lekciju, interaktīvu izstāžu un radošo darbnīcu palīdzību popularizēt zinātni no alternatīvo energoresursu viedokļa un iepazīstināt cilvēkus ar iespējām izmantot saules gaismu, dabas objektus un cilvēka enerģiju, lai darbinātu dažādas sadzīves ierīces un saudzētu ekosistēmas, tādējādi samazinot fosilo resursu patēriņu.

 

Kontaktinformācija

Gunita Bauere, gunita.bauere@homoecos.lv