Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts

18. un 19. maijā Lielajā Ģildē plkst. 19.00 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, galvenais diriģents Karels Marks Šišons un pianists Vestards Šimkus aicina uz LNSO 2010./2011. gada sezonas noslēguma koncertu „Šimkus & Šišons”.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

11. maijā plkst. 14.00 Lielajā Ģildē, LNSO aicina plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz „LNSO sezonas noslēguma un nākamās sezonas prezentācijas” preses konferenci kurā kopīgi atskatīsimies ne tikai uz aizgājušās sezonas spilgtākajiem brīžiem, bet arī informēsim par nākamās sezonas gaidāmajiem pārsteigumiem LNSO izpildījumā. Preses konferencē piedalīsies – LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons, LNSO direktore Ilze Paidere Staķe un pianists Vestards Šimkus.

 

2011. gadā paiet 100 gadi kopš Gustava Mālera nāves, un LNSO kopā ar savu galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju godina izcilo meistaru ar viņa Pirmo simfoniju. Bet tas vēl nav viss – ikviens, kurš apmeklēja LNSO sezonas noslēguma koncertus 2010. gada maijā, atcerēsies pirmo tikšanos ar divām Rīgas lielākajām zvaigznēm – Vestardu Šimkusu un Karelu Marku Šišonu. Tas bija neaizmirstams un augstvērtīgs notikums, kurā abi mākslinieki ar dziļu Bēthovena izpratni un muzicēšanas kaisli spēja radīt uz skatuves patiešām īpašu atmosfēru un ķīmiju. LNSO ar lepnumu vēlreiz piedāvā šo unikālo māksliniecisko partnerību Bēthovena Trešā klavierkoncerta atskaņojumā. Programmā - Andris Dzenītis „Prelūdija. Gaisma” pasaules pirmatskaņojums; Ludvigs van Bēthovens Trešais klavierkoncerts; Gustavs Mālers Pirmā simfonija Re mažorā.

 

Reklāma
Reklāma

 

Plašāka informācija: 

www.lnso.lv