Sarunas ar sēnēm

Katra mēneša ceturtajā ceturtdienā Dabas muzejā turpinās sarunu cikls Vakara sarunas, kur neformālā gaisotnē raisās sarunas par mēneša izvirzīto tēmu un ikviens var dalīties savās zināšanās un uzzināt ko jaunu. Šo ceturtdien, 23. septembrī plkst. 18:00 notiks vakara saruna Neparastās ēdamās sēnes, kuru vadīs muzeja botāniķe Inita Dāniele un ārsts-toksikologs Roberts Stašinskis.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Šogad sēņu izstāde, kas guvusi īpaši lielu atsaucību no apmeklētāju puses, ir noslēgusies, bet joprojām nerimst interesentu zvani sēņu speciālistiem. Tas tikai pierāda to, ka sēņu ražas laiks turpinās.
Šoreiz vakara sarunā speciālisti stāstīs par interesantām, retām un neparastām sēnēm, uzzināsiet arī par saindēšanās pazīmēm un indīgo sēņu grupām. Uz vietas būs iespēja saņemt speciālistu konsultācijas, kā arī dalīties sēņošanas pieredzē. Ikviens aicināts ņemt līdzi salasītās nezināmās sēnes un muzeja speciālisti palīdzēs noteikt to sugu.
Vakara gaitā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai mācīties atšķirt sēnes, bet arī atklāt sev jaunas sēņu sugas, kuras arī turpmāk varēs lasīt un lietot uzturā. Speciālisti vakara sarunā izstāstīs arī kādu interesantu stāstu no savas pieredzes.

Nākamā saruna muzejā 28. oktobrī, kad Dabas muzeja zooloģe Rūta stāstīs par 2010. gada dzīvnieku – ūdru.


Ieejas maksa: 1Ls.


Pasākuma norise 6. stāva konferenču zālē. Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!
 

Reklāma
Reklāma