Kā neapjukt galda spēļu pasaulē?

Brīdī, kad ir radītas vairāk nekā 100’000 galda spēles, ir grūti saprast, kuras ir labas, kuras ne pārāk, kura varētu būt piemērotāka un, galu galā, vai iztērētā nauda būs tā vērta. Internetā ir neskaitāmi daudz resursu, ko aplūkot un kam sekot, lai varētu izvērtēt jebkuru spēli un tās paplašinājumus. 

Spēļu apraksti un apskati, dāvanu gidi un informācija par to, kas atrodams mūsu veikalos - tas viss un vēl vairāk pieejams www.brain-games.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spēļu apraksti un apskati, dāvanu gidi un informācija par to, kas atrodams mūsu veikalos - tas viss un vēl vairāk pieejams www.brain-games.lv

Lai kļūtu par spēļu lietpratēju un pavērtu durvis sev un citiem uz plašo galda spēļu pasauli, kas slēpjas aiz visiem zināmajām Monopoly, Alias un Catan, iesakām iemest aci gan lielākajā spēļu datubāzē BoardGameGeek, gan dažādos galda spēļu apskatos.

 

BoardGameGeek.com

Kā primārā vieta, kur atrast visu informāciju par un ap galda spēlēm, ir datubāze un spēļu mīlētāju kopiena BoardGameGeek. Tajā tiek uzskaitītas visas spēles, publicēti apskati un video, spēles tiek kārtotas rangā, ir iespēja uzzināt industrijas jaunumus u.t.t. Principā te ir VISS. Taču, kad informācijas ir tik daudz, kam būtu jāpievērš visvairāk uzmanības?

 

Top 100 (dažādās kategorijās) 

Iespējams ērtākā un labākā vieta, kur noskaidrot, kā spēli vērtē kritiķi un citi spēlētāji. Šis ir rangs, pēc kura vadās lielākā daļa spēļu lietpratēju. BGG varēsi atrast gan vispārējo topu, gan topu dažādās kategorijās, piemēram, abstraktajās spēlēs. Kas ir visaugstāk novērtētā spēle pasaulē? Kura ir vislabākā ģimenes spēle? To Tev būs iespēja uzzināt tieši šeit!

 

 

Dāvanu gids (Gift Guide)

BGG biedri ir salikuši savas galvas kopā, lai izveidotu dāvanu gidu, kas nosedz itin visas iepirkšanās vajadzības šajā svētku sezonā. Šajā sarakstā atradīsi spēli ikvienam tuviniekam no apdāvināmo cilvēku saraksta. Šeit tiek apkopotas gan visu laiku iemīļotākās spēles, gan šī gada jaunumi. Meklē kaut ko pusaudzim? Dodies uz Teenagers&Adults sadaļu. Vajadzīgs kaut kas diviem spēlētājiem - Two Player Games sadaļa radīs atbildi uz visiem jautājumiem. Mēs ticam, ka galda spēles ir labākās dāvanas, jo tas ir iemesls sanākt kopā ģimenei un draugiem, kas noteikti neatstās vienaldzīgus un spēs sagādāt izklaidi stundām ilgi, tās ir arī attīstošas un liek pielietot dažādas prasmes. 

 

Hotness (visvairāk skatītās spēles)

Šeit būs iespējams uzzināt, kas ir šī brīža karstākās spēles, kam ir izdevies savākt visvairāk klikšķu noteiktā laika periodā. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Jaunumi

Šāds industrijas “bums” vēl nav pieredzēts. Katru dienu tiek izdotas arvien jaunas spēles, tāpēc, lai spētu tajās orientēties, BGG piedāvā lielisku iespēju sekot līdzi visām ziņām un spēļu jaunumiem.

 

Video

Apnicis lasīt noteikumus un apskatus? Video apskati tam ir lieliska alternatīva. Galda spēļu spečuki veido ļoti uzskatāmus video, kuros parāda katru spēli no visiem aspektiem - kas tajā labs, kas spēles dizainerim nav izdevies, kam spēli rekomendētu utt. Tāpat ir atrodami arī ieraksti, kuros tās tiek izspēlētas, lai skatītājs redzētu, kā noris pati spēle. Kā jau mūsdienu pasaulē, informācijas ir vairāk kā vajadzīgs, tāpēc noteikti vari noskaidrot sev interesējošos jautājumus ar video palīdzību. Tos vari atrast gan BGG, gan platformā YouTube. Daži no šiem kanāliem ir izteikti “dūži” galda spēļu pasaulē.

 

The Dice Tower, Shut Up & Sit Down, TheGameBoyGeek, rahdo, ManVsMeeple un TableTop ir YouTube kanāli, ko noteikti ir vērts paskatīties. Visi šie cilvēki spēlē lielu lomu spēļu industrijā, jo, pamatojoties uz viņu apskatiem, skatītāji izvēlēsies - pirkt vai nepirkt aprunāto galda spēli. The Dice Tower džeki ir uztaisījuši video par teju katru zināmo spēli, veido dažādus topus, piemēram, Top10 Essential Games (spēles, kas nepieciešamas katram spēlētājam) un veido spēļu raidījumus, piemēram, Board Game Breakfast. Pasaulslavenā auto šova “Top Gear” cienītājiem noteikti patiks Shut Up & Sit Down veidotie video, kas ir ieturēti ļoti līdzīgā stilā, bet auto vietā apskatītas tiek tieši galda spēles. Rahdo sniedz ļoti plašus ieskatus tajā, kā notiek darbība spēlē, paralēli stāstītajam arī izspēlējot vairākus raundus. 

 

 

Brain Games mājas lapa

Un visbeidzot - vieta, kur visu informāciju var iegūt latviešu valodā. Mūsu mājas lapā mēs publicējam gan Top5 pirktākās spēles, gan dažādus bloga ierakstus. Spēļu apraksti un apskati, dāvanu gidi un informācija par to, kas atrodams mūsu veikalos - tas viss un vēl vairāk pieejams www.brain-games.lv