Klajā nākusi mākslinieces Ivetas Vecenānes grāmatas "Vectētiņš Antontiņš un mēs" audioversija

Klajā nākusi tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes grāmatas „Vectētiņš Antontiņš un mēs” audioversija kompaktdiska formātā, kurā klausāms pašas autores teksta lasījums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2009. gadā izdevniecībā „Liels un mazs” tika izdota Ivetas Vecenānes grāmata bērniem „Vectētiņš Antontiņš un mēs”, par kuras galveno varoni autore teikusi: „Dzīvei krāsu piešķir neparasti cilvēki - dzīves mākslinieki. Tāds ir mūsu vectētiņš Antontiņš. Neviens viņa dzīves sprīdis nav garlaicīgs ne pašam, ne mums - un jo īpaši vecmāmiņai, jo vectētiņa dienas ir notikumiem pilnas.”

Grāmatas „Vectētiņš Antontiņš un mēs” nozīmīgākās nodaļas, kurās dzīves gudrība, dabas un tradīciju izjūta reālā mūsdienu Latgales sētā iet roku rokā ar jokiem un nedienām, ko ap sevi saceļ allaž nemierīgais vectētiņš Antontiņš, autore nolēmusi iemūžināt arī kompaktdiska formātā. Dzīvē ne katram bērnam ir lauku mājas skaista Latgales ezera krastā, kur kopā ar vecmāmiņu un vectētiņu mīt govs, zirgs, suņi, kaķi un vistas, kur ar laivu var doties makšķerēt, bet ratos braukt pēc meža zemenītēm. Maziem pilsētniekiem šie stāsti vienlaikus būs arī lauku dzīves enciklopēdija, kas paplašinās viņu redzesloku, parādot, kāds pienam sakars ar govi, darbam ar mīlestību un ikdienai ar svētkiem. Daudzie mazie notikumi ieaužas lielā rakstā, un kļūst redzams mūsdienu dzīves kopsakars ar dabu un senatnīgo pasaules redzējumu, kurā kopā ar prātu valda arī dvēsele. Autore lauku cilvēkus un vidi neidealizē, bet mīl un saprot, tādēļ kopnoskaņa ir tik pilnasinīga un pozitīva. Dokumentālais stāsts par ikdienu un svētkiem nesapinas sadzīviskā juceklī.
Kompaktdiska „Vectētiņš Antontiņš un mēs” izdošanu atbalsta Jānis Jenzis.

Reklāma
Reklāma