Pasaulslavens režisors slavē latviešu jauno multfilmu "Straume" – tā iekļuvusi arī Kannu kino festivālā

Režisora Ginta Zilbaloža jaunā animācijas filma "Straume" ("Flow") atlasīta 77. Kannu kinofestivāla konkursa programmā "Īpašais skatiens" ("Un Certain Regard"), kļūstot par pirmo Latvijas pilnmetrāžas animācijas filmu, kas iekļauta Kannu festivāla konkursā. Un nu to slavē Pasaulslavenais režisors Giljermo del Toro!
Filmas stāsts ir man ļoti personisks, teic režisors Gints Zilbalodis.

FOTO: Ekrānuzņēmums

"Filmas stāsts ir man ļoti personisks," teic režisors Gints Zilbalodis.

22. maijā, pasaules pirmizrādi svinēja Latvijas režisora Ginta Zilbaloža animācijas filma „Straume / Flow”. "Tas, ka "Straume" pasaules pirmizrādi piedzīvos festivālā, kur animācija tiek iekļauta ļoti reti, dod man milzīgu gandarījumu, jo filmas stāsts ir man ļoti personisks, un tas liek domāt, ka ir izdevies atrast saikni ar skatītājiem, izmantojot pavisam tīru kino valodu," medijos iekļūšanu Kannu kinofestivālā komentējis filmas režisors Gints Zilbalodis.

 

Tagad savā sociālajā tīkla platformā "X" slavenais režisors Giljermo del Toro slavē Ginta Zilbaloža animācijas filmu “Straume”, par filmu viņš ir izteicies šādi: "Ja es varētu ievēlēties animācijas nākotni, šis būtu tās krāšņais, elpu aizraujošais sākums".  

 

Gijermo del Toro ir meksikāņu kinorežisors, scenārists, producents un rakstnieks. Ieguvis "Oskara" balvu par filmām kā “Ūdens forma” (2017), “Pinokio” (2022) . Pazīstams ar filmu  “Ellespuika" (2004), un bijis viens no scenāristiem vairākām "Hobita" filmām. 

 

Reklāma
Reklāma

Animācijas filmas “Straume” sižets

Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filmas "Straume" darbība norisinās krāšņā un cilvēku pamestā, pārplūdušā pasaulē. Filmas centrālais varonis ir ļoti patstāvīgs un neatkarīgs Kaķis, kurš pieradis visu dzīvē darīt viens pats, – patiesību sakot, viņam citi dzīvnieki tā īsti nepatīk. Kaķim, kurš ļoti baidās no ūdens, lielu plūdu dēļ nākas pamest mājas un tomēr atrast kopīgu valodu ar citiem dzīvniekiem, rodot patvērumu nelielā laivā. Uz klāja nāksies sadzīvot ar līderi Putnu, pacifistu Kapibaru, paļāvīgo Suni un mantu vācēju Lemuru, lai izdzīvotu applūdušajā pasaulē, kura ar katru brīdi šķiet arvien draudīgāka. Kaķim būs jāpieņem lēmums – būt neatkarīgam vai sadarboties.

 

Noskaties filmas treileri!

 

Ziņas sagatavošanā izmantota informācija no Lsm.lv un Jauns.lv.

Saistītie raksti