Darbu sāk no jauna izbūvētā Ogres slimnīcas Dzemdību nodaļa. Lūk, kā tur tagad izskatās!

Ogrē atklāta no jauna izbūvētā rajona slimnīcas Dzemdību nodaļa. Tajā ieguldīti gandrīz divi miljoni eiro, ko slimnīca finansējusi no saviem līdzekļiem.
Ogres slimnīcā izveidotas trīs jaunas dzemdību zāles, telpas māmiņām un ģimenēm, kā arī nodrošinātas ūdens dzemdību iespējas.

FOTO: Publicitātes foto

Ogres slimnīcā izveidotas trīs jaunas dzemdību zāles, telpas māmiņām un ģimenēm, kā arī nodrošinātas ūdens dzemdību iespējas.

“Jaunas nodaļas būvniecība bija nepieciešama, jo pēdējos gados Ogres rajona slimnīcas Dzemdību nodaļu izvēlas arvien vairāk jauno ģimeņu," stāsta Ogres rajona slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs. Pēdējos trīs gadus dzemdību skaits Ogres slimnīcā gadā pārsniedza 520 dzemdības.

 

“Pieprasījums pēc mūsu kvalitatīvā komandas darba, sagaidot bērniņu piedzimšanu, pieaug,” norāda D. Širovs. Lai mazuļa sagaidīšana būtu ne vien mājīga, bet arī moderna, tika pieņemts lēmums par jaunas nodaļas būvniecību.

 

Reklāma
Reklāma

Dzemdību nodaļas būvniecība tika uzsākta 2022. gada vasarā. Nodaļā trīs stāvos izveidotas uzņemšanas un apskates telpas, trīs dzemdību zāles, radīta iespēja relaksēties un dzemdēt ūdens vannā. Iekārtoti arī seši numuri ģimenēm un trīs divvietīgas palātas māmiņām ar jaundzimušajiem. Tāpat nodrošināti ērti darba apstākļi ārstiem un vecmātēm, labiekārtota arī apkārtne. 

 

Dzemdību nodaļas funkcionālo risinājumu veidojis slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs, projektu izstrādājis SIA “I.Projekts”, būvniecības darbus veica pilnsabiedrība “AKN”, bet projekta būvuzraudzību nodrošināja SIA “IJ Vide”. Būvniecības izmaksas bija 1,8 miljoni eiro. Izdevumus sedza no slimnīcas līdzekļiem.

Saistītie raksti