Klajā nākusi Danas Skaras grāmata par uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindromu

Latvijā nav statistikas par to, cik bērniem ikdienā ir jāsadzīvo ar UDHS iezīmēm, bet pasaules dati rāda, ka tie ir vidēji 5–10% bērnu. Tikko klajā nākusi psiholoģes un pētnieces Danas Skaras grāmata vecākiem un skolotājiem “Saprast UDHS”.
Psiholoģes Danas Skaras grāmatas “Saprast UDHS” vāka fragments.

FOTO: Publicitātes foto

Psiholoģes Danas Skaras grāmatas “Saprast UDHS” vāka fragments.

Grāmatas autore, psiholoģe Dana Skara “Facebook” vietnē ir izveidojusi atbalsta grupu “Saprast UDHS”. Tas ir pieredzes un informācijas resurss visiem, kuri ikdienā ir kopā ar bērniem, kam ir diagnosticēts UDHS – gan ģimenē, gan skolas vidē. Aprīlī izdevniecība “Skolas Vārds” izdevusi viņas grāmatu par šo tēmu. Tā ir viena no retajām grāmatām latviešu valodā par UDHS.

Zināšanai

U – uzmanības, D – deficīta, H – hiperaktivitātes, S – sindroms.

 

Grāmata veidota visiem saprotamā valodā, ir īsa un kodolīga, bet pats galvenais – praktiski lietojama. Tajā aplūkotas daudzas ikdienas problēmsituācijas un ieteikumi to risināšanai.  

 

Tā kā UDHS ietekmē daudzu bērnu un pieaugušo dzīvi, tas kļuvis par bieži apspriestu tematu gan sabiedriskajā, gan zinātniskajā jomā, norāda izdevniecības pārstāve Kristīne Vilnīte. Savlaicīga izpratne par šo stāvokli, tā simptomiem un iespējamiem risinājumiem ir svarīga, lai nodrošinātu atbilstošu atbalstu un palīdzību tiem, kuri ar to saskaras.

Reklāma
Reklāma

 

Atsauksmes par grāmatu “Saprast UDHS” 

Dr. Karīna Beinarte, bērnu psihiatre: “Grāmata lieliski sniedz atbildes uz jautājumiem, ko diendienā dzirdu savā kabinetā.” 

 

Edmunds Vanags, lektors, pētnieks, klīniskais psihologs: “Grāmatā ar lielu rūpību aprakstītas būtiskas UDHS pazīmes – no teorijas līdz īstiem dzīves piemēriem. Ieteicama tiem vecākiem un pedagogiem, kuriem patiesi rūp, kā šiem bērniem palīdzēt augt un attīstīties.” 

Saistītie raksti