8. klasē viņai olnīcā atklāja lielu ļaundabīgo audzēju. Palīdzi piepildīt Katrīnas sapni – aizceļot uz Tatriem!

Katrīna ir jaunākā no ģimenes piecām meitām, gudra, apņēmīga un ļoti patstāvīga meitene, kurai dzīve jau agros pusaudžu gados piespēlēja milzu pārbaudījumu – mācoties 8. klasē, viņai negaidīti vienā no olnīcām tika diagnosticēts liels ļaundabīgs audzējs, informē Bērnu slimnīcas fonds.
Katrīna ir no Limbažiem. Viņa ir ļoti mērķtiecīga un pēc šī dzīves posma nolēmusi nākotni saistīt ar medicīnu.

FOTO: no personīgā arhīva

Katrīna ir no Limbažiem. Viņa ir ļoti mērķtiecīga un pēc šī dzīves posma nolēmusi nākotni saistīt ar medicīnu.

Lai arī ģimene, kurā Katrīna ir jaunākā no piecām meitām, iepriekš nebija saskārusies ar onkoloģiskām saslimšanām, meitene pati jau bija nojautusi diagnozi un varonīgi izturēja pirmās pārbaudes, pārvešanu uz Bērnu slimnīcu un neziņas pilno diennakti viena, jo mamma tobrīd nevarēja būt blakus. Drīz pēc tam tika veikta pirmā operācija, bet mēnesi vēlāk uzsākta ķīmijterapija.

 

Kopā Katrīna pārcieta četrus ķīmijterapijas kursus, kurus pavadīja smagas blaknes – stipra vemšana, nespēks un apetītes zudums, – un 

ārstēšanās laikā tika veiktas gan septiņas asins pārliešanas un divas trombocītu pārliešanas, gan neskaitāmas injekcijas dienu no dienas. Pēc pēdējā ķīmijterapijas kursa meitenes ķermenis jau teju padevās, 

jo resursi bija ļoti izsmelti, taču Katrīna bija neatlaidīga un pagājušajā vasarā pamazām atguva spēkus.

Lai ziedotu Katrīnai, apmeklē Bērnu slimnīcas fonda lapu ŠEIT.

Tagad smagais ārstēšanās laiks ir aiz muguras, tikai jāveic regulāras pārbaudes, un Katrīna jau izvirzījusi sev nākamos lielos mērķus. Stāsta meitenes mamma:

"Katrīna ir ļoti apzinīga, mērķtiecīga un pēc šī dzīves posma nolēmusi nākotni saistīt ar medicīnu. Sākusi pastiprināti mācīties ķīmiju, bioloģiju, un pat pēc izlaistā mācību gada saņēma atzinību novada bioloģijas olimpiādē. Pēc šīs slimības Katrīna ir kļuvusi aktīvāka, visur grib piedalīties, iegūt pēc iespējas vairāk draugu, izdarīt vairāk labu darbu! Viņa grib būt (un būs!) labā, bet stingrā tante savu māsu bērniem, kopā spēlēt futbolu un citas spēles, palīdzēt mācībās, kad tas būs nepieciešams... 

Reklāma
Reklāma

 

Katrīna ļoti gribēja būt tā, kura savu piecgadīgo māsas meitu pirmo reizi aizved uz baletu, un tas arī piepildīsies – abas dosies uz izrādi Riekstkodis :) Katrīna no pirmās klases spēlē teātri, viņai ļoti patīk zirgi, un šajā vasarā atradām iespēju kaut nedaudz mācīties jāt. Katrīna ar savu apņēmību un mērķtiecību noteikti sasniegs savas iecerētās dzīves virsotnes, bet viņai pirms nākamā dzīves posma (vidusskolas vai ģimnāzijas), ļoti gribētos sasniegt arī kādu, kaut vai nelielu, kalnu virsotni."

 

Tā kā Katrīna ar mammu vēl nav devusies daudzos ceļojumos, viņa sapņo šovasar doties avantūrā uz Polijas Tatriem tūrisma kompānijas organizētā braucienā, kur viņas pavadīs pieredzējuši gidi. Palīdzēsim Katrīnai piepildīt šo mazo sapnīti, lai tas kalpo kā atspēriena punkts arī visu nākamo dzīves virsotņu sasniegšanai!

Piepildīt sapni tu vari arī citiem bērniem, vairāk uzzini Bērnu slimnīcas fonda mājas lapā Bsf.lv.

Saistītie raksti