Vai Latvijā zog bērnus? Tāds gadījums ir bijis

Pēc tam, kad Kauņā sabiedriskā transporta pieturā tika nolaupīta 9 gadus vecā Agota, daudzus vecākus pārņēma bažas par savu bērnu drošību. Vai Latvijā zog bērnus? – to "Mammamuntetiem.lv" jautāja Valsts policijai.
Upuris bija kāda uzņēmēja dēls.

FOTO: Shutterstock.com

Upuris bija kāda uzņēmēja dēls.

Likumsargu pārstāve Simona Grāvīte teic: “Latvijā bērnus nezog!” Viņa atklāj, ka policijas arhīvos atrodams viens nepilngadīgas personas nolaupīšanas gadījums, kas noticis 2004. gadā. Diemžēl ar traģiskām sekām. 

 

2004. gada pavasarī Brasas un Madonas ielas krustojumā tika nolaupīts 14 gadus vecs pusaudzis, kurš pastaigājās ar suni.

 

Upuris bija kāda uzņēmēja dēls, kuru saķēra un ievilka automašīnā, bet pēc tam par zēna atdošanu tika pieprasīta 70 000 latu atlīdzība. Līdz noziedznieku aizturēšanai pusaudzis divas nedēļas tika turēts iepriekš izīrētā garāžā Juglā. Viņš periodiski tika sazāļots un vēlāk nogalināts, bet vecāki visā šajā laikā saņēma desmitiem īsziņu ar rīkojumiem, ko darīt un kas notiks ar dēlu, ja viņi vērsīsies policijā. Nauda tika nodota, taču zēns jau bija miris. 

 

Reklāma
Reklāma

Par notikušo mūža ieslodzījums piespriests bijušajam policijas darbiniekam Sergejam Daņiļinam, bet par slepkavības atbalstīšanu un ķīlnieka sagrābšanu 18 gadus ilgu cietumsodu saņēma Jurijs Šabaļins. Brīvības atņemšanu uz trīs gadiem piesprieda arī Aleksejam Ņefjodovam, kurš tika apsūdzēts neziņošanā par noziegumu.

 

Kā pauda Simona Grāvīte, par gadījumiem, kad vecāki nespēj “sadalīt” bērnus un viens no viņiem patvaļīgi aizved atvasi sev līdzi uz ārvalstīm, statistikas nav. Šādus “bērnu zagšanas” gadījumus ikreiz var reģistrēt kā citādi, bet ne kā bērna zagšanu, tamdēļ arī iztrūkst uzskaites ciparos, taču tādu gadījumu neesot daudz. 

Saistītie raksti