Kauņā nolaupītā 9 gadus vecā Agota ir atrasta dzīva!

Kauņā pazudusī 9 gadus vecā meitene Agota ir atrasta dzīva. Lietuvas policija apstiprina, ka viņa bijusi nolaupīta. Meitene atrasta ieslodzīta īpaši ierīkotā garāžā netālu no nolaupīšanas vietas, un kopā ar viņu – aizdomās turētā persona.
Aizturētais ir 42 gadus vecs vīrietis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizturētais ir 42 gadus vecs vīrietis.

Lietuvas policija plkst. 1.00 naktī sarīkoja preses konferenci, lai informētu sabiedrību par notikušo. Meitene pašlaik atrodas slimnīcā Kauņā, kopā ar viņu ir arī vecāki. Fiziski smagi cietusi viņa nav, apstiprināja policijas pārstāvis.


Preses konferencē Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Renats Požēla un Kauņas apriņķa policijas priekšnieks Mindaugs Baršis atklāja vairāk par veiksmīgo policijas operāciju.

 

Požēla sacīja, ka meitene pašlaik atrodas Kauņas klīnikas ārstu rokās. Viņš apstiprināja, ka aizdomās turamais ir aizturēts. Ģenerālkomisārs pateicās visiem likumsargiem un brīvprātīgajiem, kas piedalījās pazudušās Agotas meklēšanā.

 

Iesaistījās simtiem policistu, un smagā nozieguma atklāšana tikusi veikta profesionāli un ātri. Aizturētais ir 42 gadus vecs vīrietis.

 

Pēc Požēlas teiktā, meklējamā Agota atradās garāžā netālu no nolaupīšanas vietas, taču to nebija viegli atrast.

Reklāma
Reklāma

 

"Aizdomās turamais un meitene tika atrasti garāžā, kurā mēs iekļuvām, izmantojot piespiedu iekļūšanu. Personai tika uzlikti rokudzelži, un meitene bija kopā ar viņu. Tā nebija vienkārša operācija, jo mums bija informācija, ka persona varētu būt bruņota, tāpēc bija liela dilemma, vai šo informāciju publiskot sabiedrībai," viņš sacīja.

 

Tiks izmeklēti noziedzīgā nodarījuma izdarītāja motīvi. Turklāt ģenerālkomisārs piebilda, ka amatpersonas noskaidros, vai viņš ir izdarījis līdzīgus noziegumus iepriekš, jo nolaupīšana bija pietiekami kvalificēta un nebija "primitīva". "Visas detaļas jau no paša sākuma. Bērna nolaupīšana, piebraukšana ar auto, viņa uzvedība notikuma vietā, viņa tālākās darbības, noteikta infrastruktūra, ko viņš izmantoja. Visas šīs detaļas ļauj mums apgalvot, ka tas nebija kaut kas vienkāršs," vēlāk teica ģenerālkomisārs, atbildot uz jautājumu, kāpēc tas izskatās pēc plānota nozieguma.

 

Kauņas policijas vadītājs Baršis atklāja, ka garāža nebija gluži parastā tipa garāža, kurā tiek turētas automašīnas. Tā bijusi "nedaudz pielāgota", taču sīkākas detaļas likumsargs neatklāja. Notikuma vietā netika atrasts neviens ierocis, taču policisti joprojām turpina darbu.

Baršis sacīja, ka aizturēšanas laikā, iespējams, darbojies "pārsteiguma faktors", jo likumpārkāpējs nebija gaidījis, ka garāžā ielauzīsies policisti, un, iespējams, tāpēc viņš neizrādīja pretestību.

Saistītie raksti