Kauņā nolaupīta 9 gadus veca meitenīte. "Bērns esot kliedzis," ziņo aculiecinieks

Lietuvas policija lūdz iedzīvotāju palīdzību 9 gadus vecās Agotas meklēšanā. Neoficiāla informācija liecina, ka meitenīti autobusa pieturā pie Ķīmijas ielas kāds vīrietis iesēdinājis savā automašīnā, vēsta medijs “15min”.
Viņa svētdien izgāja no savas mājas, lai dotos uz veikalu pēc baterijām un kopš tā laika vairs nav manīta.

FOTO: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs

Viņa svētdien izgāja no savas mājas, lai dotos uz veikalu pēc baterijām un kopš tā laika vairs nav manīta.

Meklēšanas darbi noritējuši visu nakti, tajos iesaistot policijas ekipāžas, brīvprātīgos un bezpilota lidaparātus. Lietuvas policija aicina visus iedzīvotājus pārbaudīt savu automašīnu video ierakstus un ziņot par jebkādu informāciju, kas varētu palīdzēt bērna meklēšanā. Vairāki iedzīvotāji izteikuši versiju, ka meitenīte iekāpusi kāda nezināma vīrieša transportlīdzeklī.

 

Kāds aculiecinieks ziņo, ka svētdien ap plkst. 17.00 autobusa pieturā manījis meitenīti kopā ar kādu vīrieti. Bērns esot kliedzis. Brīdī, kad aculiecinieks devies uz pieturas pusi, lai noskaidrotu konflikta iemeslu, automašīna kopā ar Agotu esot nozudusi skatam. Kauņas policija apstiprina, ka šādu liecību ir saņēmusi.

 

Agota dzimusi 2014. gadā. Pazušanas brīdī viņa bija tērpusies melnās biksēs un krāsainā (melnā, zilā un ceriņu krāsas) jakā. Meitenei līdzi bija mobilais telefons, ko vairs nav iespējams sazvanīt. Viņa svētdien izgāja no savas mājas, lai dotos uz veikalu pēc baterijām un kopš tā laika vairs nav manīta.

 

Reklāma
Reklāma

 

Šorīt Kauņas policija sasauca ārkārtas sapulci, kurā vienojās par jauna izmeklēšanas posma uzsākšanu. Bērna meklēšanā šobrīd iesaistītas policijas ekipāžas un aptuveni 100 brīvprātīgie, kas sadalīti grupās pa 20 un meklē meiteni vietā, kurā viņa pēdējo reizi manīta. Tāpat policija pārbauda visas aizdomīgās un pamestās automašīnas. Tomēr meklēšanas darbus apgrūtina zemā gaisa temperatūra – tās dēļ traucēta bezpilota lidaparātu darbība.

 

Policija aicina visus iedzīvotājus, kas vakar, 7. janvārī, no plkst. 16.20 līdz 17. 20 brauca garām autobusa pieturai Ķīmijas ielā, pārbaudīt savus automašīnu videoreģistratorus.

 

“Jebkura detaļa ir būtiska!” oficiālā paziņojumā vēsta policijas darbinieki.

Saistītie raksti