Ir dzēstas mokošās aizdomas, ka mamma nodarījusi bērnam pāri; Annas Jansones vīrs nāk klajā ar versiju – meitiņa bija mirusi jau mājās

Pāris mēnešus vecā bezvēsts pazudušās Annas Jansones jaundzimušā meitiņa tika atrasta Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimē, Valgundes pagastā. Novembra sākumā uzsāktajā kriminālprocesā tika nozīmētas vairākas medicīniskās ekspertīzes, lai noskaidrotu Luīzes nāves apstākļus, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Bērna tēvs atceras, ka liktenīgajā dienā viņš zīdaiņa uzvedībā pamanīja kaut ko netipisku, varbūt pat aizdomīgu.

FOTO: Ekrānuzņēmums

Bērna tēvs atceras, ka liktenīgajā dienā viņš zīdaiņa uzvedībā pamanīja kaut ko netipisku, varbūt pat aizdomīgu.

Mammamuntetiem.lv jau vēstīja, ka pagājušā gada 2. novembrī mežā Jelgavas novadā bez dzīvības pazīmēm tika atrasta iepriekšējā dienā bezvēsts prombūtnē izsludinātā 2023. gadā dzimusī Luīze Evertovska, bet viņas māte – 1989. gadā dzimusī Anna Jansone diemžēl aizvien nav atrasta.


Valsts policija ir saņēmusi ekspertīžu rezultātus saistībā ar zīdaiņa nāves cēloni, konstatējot, ka bērns miris no pēkšņās nāves sindroma.

Kā skaidro Valsts policijā, precīzu zīdaiņa nāves vietu un laiku pateikt nevar, taču tiesu medicīnas eksperti informē, ka bērns miris 1. novembrī. "Iespējamais laiks – 24 stundas pirms tika atrasts."

 

Oficiāli nav zināms, vai Luīze mirusi pirms tika iznesta no dzīvokļa, vai arī brauciena laikā. Bērna tēvs atceras, ka liktenīgajā dienā viņš zīdaiņa uzvedībā pamanīja kaut ko netipisku, varbūt pat aizdomīgu.

"Tad, kad es no rīta meklēju skapītī drēbes ar lukturīti, cenšoties nevienu nepamodināt, es piefiksēju, ka neviens tur nesakustējās. 

 

Noteikti no rīta viņa neknosījās, bet nekādā ziņā to nepārbaudīju.
Es nepamanīju vispār, ka viņa sakustētos. Ir iespējams, ka Anna pamodās un konstatēja, ka zīdainis vairāk neelpo, tas ir iespējams," saka Annas Jansones vīrs un mirušā zīdaiņa tēvs Juris Evertovskis.

 

Pagaidām ne policijai, ne Annas vīram nav faktos balstītu pierādījumu par to, kas notika 1. novembra rītā. Taču Juris pieļauj iespēju, ka Anna atklājusi baiso faktu un kritusi panikā, nespējot racionāli izlemt, kā rīkoties. Vīrs uzskata, ka Annu pārņēmušas bailes, vai ģimene netiks vainota bērniņa nāvē. Pēc Jura domām, Anna vēlējusies pasargāt vīru, lai viņš nekādi nebūtu ar zīdaiņa nāvi saistīts un netiktu vainots.

Vīrietis atzīst, ka policijas sniegtais atzinums ir dzēsis mokošās aizdomas par to, ka sieva nodarījusi bērnam pāri.

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka pagājuša gada 1. novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023. gadā dzimušo Luīzi Evertovsku.

 

Nākamajā dienā, 2. novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, Valsts policijas darbinieki mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes.

 

Valsts policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1. novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas. 


Pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Šobrīd tiek strādāts vairākos virzienos, tiek pārbaudīta informācija. Ņemot vērā laikapstākļus, šobrīd fiziski iespējamā pazušanas vieta netiek pārmeklēta, bet, ja policijas rīcībā esošā informācija norādīs uz tādu nepieciešamību, noteikti uzreiz tiks reaģēts. 

 

Kopš pirmās pazušanas dienas veikti dažādi meklēšanas pasākumi, piesaistot lielus cilvēkresursus. Meklēšanā iesaistījušies gan Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, gan Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki, Valsts policijas koledžas kadeti, Zemessardze, biedrības bezvests.lv un “K9 SOS”, VUGD un pašvaldības policijas ūdenslīdēji, kā arī, protams, brīvprātīgie un sievietes tuvinieki. Tāpat meklēšanā tika izmantoti tehniskie līdzekļi, piemēram, droni, kā arī Valsts robežsardzes helikopters. 

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti