Nākamajā nedēļā gaidāms silts, bet nepatīkams laiks

Nākamnedēļ debesis bieži būs apmākušās, regulāri līs, turklāt nedēļas otrajā pusē spēkā pieņemsies brāzmains vējš.
Gaidāms rudenīgi nepatīkams laiks.

FOTO: Shutterstock.com

Gaidāms rudenīgi nepatīkams laiks.

Oktobrī gandrīz visās novērojumu stacijās tika pārsniegta mēneša nokrišņu daudzuma norma, un arī oktobra pēdējās dienas būs nokrišņiem bagātas, lai arī siltas. Arī pirmajās novembra dienās sagaidāmi rudenīgi laika apstākļi – vietām līs un nedēļas otrajā pusē vējš kļūs brāzmaināks, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

 

Jau naktī uz svētdienu Latvijai pietuvojās siltā atmosfēras fronte, kas pirmdien nesīs ne tikai biezu mākoņu segu, bet arī nokrišņus. 

Sākot no rietumiem, valsts teritoriju šķērsos nokrišņu zona – naktī vietām austrumos veidosies līdz četrus centimetrus bieza sniega sega, savukārt dienā, ieplūstot siltākam gaisam, sniegu nomainīs lietus.

Naktī dažviet veidosies migla, kas saglabāsies līdz pat rītam. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, piekrastes rajonos tas būs arī brāzmains. Naktī minimālā gaisa temperatūra gaidāma -1, +3 grādu robežās, bet dienā gaiss iesils līdz pat +7, +12 grādiem.

 

Arī otrdien un trešdien būs lielākoties mākoņains un lietains laiks. Lai gan diennakts gaišajās stundās līs tikai vietām, naktī uz trešdienu neliela ciklona centrs, kas šķērsos valsts teritoriju no dienvidrietumiem, atnesīs lietu visā Latvijā – dažviet gaidāmas pat ļoti stipras lietusgāzes.

Reklāma
Reklāma

 

Ciklona darbības dēļ otrdien pakāpeniski pastiprināsies ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas trešdien iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, piekrastē brāzmās sasniedzot ātrumu 15 metri sekundē (m/s). Termometra stabiņš kā naktīs, tā arī dienās pieturēsies +5, +10 grādu robežās.

 

Nedēļas otrajā pusē, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņi būs novērojami tik vietām un paliks nedaudz vēsāks, naktīs gaisam atdziestot līdz -1, +6 grādiem.

 

Brīvdienās, pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, atkal līs, pastiprināsies vējš, brāzmās sasniedzot 15–17 m/s. Šajās dienās paliks nedaudz siltāks, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +3 grādu atzīmi.

Saistītie raksti