Mazās Justīnes slepkavības lietā tēvs un pamāte daļēji atzinuši savu vainu

Septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas nonāvēšanas lietā abi apcietinātie – tēvs un pamāte savu vainu atzinuši, bet daļēji, vēsta LTV.
Izmeklētājiem lielākais izaicinājums ir pierādīt, ka Justīne tika noslepkavota tīši.

FOTO: Shutterstock.com

Izmeklētājiem lielākais izaicinājums ir pierādīt, ka Justīne tika noslepkavota tīši.

"Viņi vainu neatzīst, ka ir tīši nonāvējuši, tas ir, apzināti noslepkavojuši," norādīja Rēzeknes tiesas izmeklēšanas tiesnese Aija Jermacāne.

 

Nākamā tiesas sēde, kad lems par drošības līdzekli aizdomās turamajiem, plānota 20. oktobrī.

 

"Vērtējot to, cik rūpīgi bija slēptas šī notikuma pēdas, nav šaubu, ka šie cilvēki varētu arī turpmāk veikt kādas darbības, lai pēc iespējas uzlabotu savu stāvokli. Viņi darīs visu, lai iespējamais sods būtu mazāks," LTV pauda tiesnese, atzīstot, ka 

 

izmeklētājiem lielākais izaicinājums ir pierādīt, ka Justīne tika noslepkavota tīši. 

 

Meitenes mirstīgās atliekas tika atrastas pēc ilga laika, un tas apgrūtina noteikt nāves iemeslu.

 

Reklāma
Reklāma

Jāatgādina, ka 5. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus. 

 

Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Tomēr vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādāja ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti, iespējams, veikts noziedzīgs nodarījums.

 

Meitenes mirstīgās atliekas ar acīmredzamiem miesas bojājumiem pirms Jāņiem atrada Dubuļu apkaimē apraktas kādā pamestas mājas pagrabā meža vidū vairākus desmitus kilometru no viņas dzīvesvietas.

 

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas divas personas – Justīnes tēvs un pamāte. Rēzeknes tiesa 21. jūnijā abus aizdomās turētos nolēma apcietināt. Abas personas tiek turētas aizdomās sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā, kas vērsts pret nepilngadīgu personu, kura sava vecuma dēļ nevarēja sevi aizsargāt.

Saistītie raksti