Saruna nevis labdarība – uzzini vairāk par brīvprātīgo darbu ar senioriem!

Trešdien, 9. augustā, biedrība "Ascendum" aicina interesentus uz pasākumu "Seniors un sabiedrība. Brīvprātīgi kopā" – tajā biedrības pārstāvji stāstīs par pieredzi un izstrādāto metodoloģiju brīvprātīgajam darbam sociālās aprūpes centrā ar senioriem, kā arī apspriedīs iespējas veidot jaunu sociālu kustību ar pašvaldību pārstāvjiem, uzņēmējiem un brīvprātīgo loku.
9. augustā, biedrība Ascendum aicina interesentus uz pasākumu Seniors un sabiedrība. Brīvprātīgi kopā

FOTO: Shutterstock.com

9. augustā, biedrība "Ascendum" aicina interesentus uz pasākumu "Seniors un sabiedrība. Brīvprātīgi kopā"

"Sarunas ar senioriem" ir projekts, kura ietvarā iepriekšējā gadu mijā 20 brīvprātīgie četrus mēnešus apciemoja sociālās aprūpes centra klientus Rūjienā ar mērķi dibināt attiecības un mazināt senioru sociālo izolētību. Pirms došanās pie senioriem brīvprātīgie tika apmācīti sociālantropoloģes Annas Žabickas vadītos semināros; brīvprātīgajiem tika nodrošināts transports uz SARC, kā arī naktsmājas tā tuvumā, lai veicinātu nepārrautu saskarsmi.

 

Līdz jūlija beigām aktīvs ir uzsaukums projekta otrajam posmam, kurā 20 brīvprātīgie no visas Latvijas tiks aicināti pavadīt nedēļas nogales kādā no Latvijas sociālās aprūpes institūcijām. Pieteikšanās forma: ŠEIT

 

Pirms projekta uzsākšanas un tā laikā ar brīvprātīgajiem strādās ekspertu komanda, sniedzot galvenās zināšanas un iemaņas darbā ar senioriem; 

Tiks segtas ceļa, uzturēšanās un ēšanas izmaksas, kā arī nodrošinātas apmācības un regulāras domu apmaiņas sesijas ar projekta dalībniekiem un vadītājiem.

 Apmācības notiks augustā un ir obligātas visiem pretendentiem; plašāka informācija gaidāma augusta sākumā.

 

Reklāma
Reklāma

Šis projekts tiek organizēts sadarbībā ar SARC "Rūjienas senioru māja" un ir daļa no biedrības “Ascendum” realizētā projekta ““Ascendum” darbība 2022.-2023. gadā”, ko finansē finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

 

Vairāk informācijas par projekta līdzšinējo norisi:

www.ascendum.lv

Facebook

Instagram

Saistītie raksti