Kauņā policija meklē no aprūpes centra nolaupītus 3 mazgadīgus bērnus

Kauņas policija meklē trīs mazgadīgus bērnus, kurus, pēc sākotnējiem datiem, otrdien, 18. jūlijā, no bērnu aprūpes centra nolaupījuši viņu vecāki, liecina Kauņas apriņķa galvenā policijas komisariāta izplatītā informācija.
Bērni dzimuši 2018., 2016. un 2014. gadā. 
(Foto: Kauņas apriņķa galvenais policijas komisariāts)

FOTO: Publicitātes foto

Bērni dzimuši 2018., 2016. un 2014. gadā. (Foto: Kauņas apriņķa galvenais policijas komisariāts)

Kauņas apriņķa galvenā policijas komisariāta darbinieki otrdien saņēmuši ziņojumu par trīs mazgadīgu bērnu nolaupīšanu, vēsta portāls jauns.lv. 

 

Par bērnu nolaupīšanu uzsākta pirmstiesas izmeklēšana saskaņā ar Lietuvas Republikas Krimināllikuma 156. panta 2. daļu, kas paredz, ka "tēvs, māte vai tuvs radinieks, kurš no bērnu iestādes nolaupa savu vai savu radinieku bērnu, vai arī persona, ar kuru kopā bērns likumīgi dzīvojis, tiek sodīta ar sabiedrisko darbu vai naudas sodu, vai brīvības ierobežojumiem vai arestu, vai ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem."


18. jūlijā ap 09.55 Kauņā, no bērnu labklājības centra “Pastogė” dzīvesbiedri Inga (1983) un Mindaugs (1981) Vilčinski patvaļīgi paņēma savus trīs bērnus (dzimuši 2018., 2016. un 2014. gadā). 

 

Personas, iespējams, izbraukušas ar "Volkswagen" markas auto (Vācijas reģistrācijas numurs), liecina informācija Kauņas policijas komisariāta mājaslapā.

 

Trīs mazgadīgo bērnu meklēšana turpinās. Ģenerālprokuratūras pārstāve Rasa Stundžiene lūdz iedzīvotājus informēt policiju, ja kādam ir zināma meklēto bērnu un vai aizdomās turamo atrašanās vieta.

Reklāma
Reklāma

 

Pēc viņas teiktā, jūnijā bērni ar tiesas lēmumu ievietoti aprūpes centrā, taču plašāku informāciju likumsargi šobrīd atklāt nevar.

 

Par bērnu nolaupīšanu aizdomās turētais tēvs Mindaugs publiski sacījis, ka atteicies no Lietuvas pilsonības, un dēvējis sevi par "brīvu, dzīvu cilvēku". Pēc viņa teiktā, ne viņam, ne viņa bērniem nav nekādu derīgu dokumentu. Bērni ar tiesas lēmumu izņemti no ģimenes, jo tēvs nepiekrita sūtīt bērnus skolā, raksta Delfi.lt.

 

Vairāk lasi jauns.lv

Saistītie raksti