Jaunas detaļas par 13 gadu vecās māmiņas zīdaiņa nāves lietu. Aizdomas, ka pusaudzi izvarojis brālis

Lietuvas sabiedrība un mediji turpina sekot skaudrajam daudzbērnu ģimenes stāstam Panevēžas rajonā. Šajā pavasarī kļuva publiski zināms par 13 gadu vecas meitenes grūtniecību, un sākta izmeklēšana par iespējamu izvarošanu. Pēc dzemdībām 13 gadu vecā māmiņa ar bērnu dzīvoja pie aizbildņiem, viss šķita labi. Taču šonedēļ publiskota jauna, šokējoša ziņa - trīs mēnešus vecais puisēns ir atrasts miris savā gultiņā. Veikta DNS ekspertīze, un policija norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanā par pusaudzes izvarošanu figurē aizdomās turamais - 19 gadu vecs jaunietis
Veikta DNS ekspertīze, un policija norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanā par pusaudzes izvarošanu figurē aizdomās turamais - 19 gadu vecs jaunietis

FOTO: Shutterstock.com

Veikta DNS ekspertīze, un policija norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanā par pusaudzes izvarošanu figurē aizdomās turamais - 19 gadu vecs jaunietis

"Bērnu tiesību aizsardzības nodaļas speciālisti saņēma policijas ziņojumu, ka mājās atrasts miris zīdainītis. Speciālisti atbilstoši noteiktajai kārtībai reaģēja uz bērna tiesību pārkāpumu," Lietuvas TV raidījumam "LNK Žinios" stāsta Panevēžas Bērnu tiesību aizsardzības nodaļas vadītāja Žaneta Ginaite.

 

"Par mazuļa nāves iemesliem un apstākļiem ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu nāves cēloni," norāda Rasa Stundžiene no Panevēžas apriņķa prokuratūras.


Pēc dzemdībām 13 gadus vecā meitene un viņas mazulis dzīvoja audžuģimenē, kur viņus ik pa laikam apmeklēja sociālie darbinieki, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā. Taču šonedēļ pirmdienas rītā pulksten 9 atklājies, ka mazulis savā gultiņā vairs neelpo

"Varu pateikt tikai to, ka bērnu pabaroja, ielika gultiņā, viņš gulēja, un tika atrasts bez dzīvības pazīmēm," saka bērnu tiesību aizstāve.

Audžumamma esot lielā šokā, un gan viņa, gan bērna māte saņem psiholoģisku atbalstu.

 

Jaunā māmiņa ir cilvēks ar īpašām vajadzībām. 13 gadus vecās pusaudzes māte televīzijai stāsta, ka pirms trim dienām apciemojusi savu meitu un mazdēlu.

 

Viņa atzīst, ka no meitas nav uzzinājusi, kas ir mirušā bērna tēvs. "Ko viņa pateiks, pati būdama bērns? Ko viņa var pateikt..." teica māte.

 

Reklāma
Reklāma

Viņas versija par iespējamo meitas izvarotāju bija zināma likumsargiem. Kamēr bērns nebija piedzimis, par aizdomās turamo nepilngadīgas personas izvarošanā tika atzīts 13 gadu vecās pusaudzes māsas vīrs. 

 

Taču, kad pēc bērna piedzimšanas tika veiktas DNS pārbaudes, kļuva zināms, ka bērna tēvs ir vēl tuvāks radinieks. 

Saskaņā ar neoficiāliem datiem, bērna tēvs ir viens no 13 gadu vecās cietušās brāļiem.

 "DNS testi identificēja citu personu, tāpēc aizdomas pret vienu personu tika atceltas, un par aizdomās turēto kļuva otra persona," raidījumam "LNK Žinios" saka Lietuvas prokuratūras pārstāve.

Par māsas izvarošanu aizdomās turētajam 19 gadu vecajam jaunietim draud līdz 15 gadiem cietumā. 

 

Pēc puisēna piedzimšanas tika vēstīts, ka gan nepilngadīgā māte, gan viņas mazulis jūtas labi, un viņi abi ir devušies pie pagaidu aizbildņiem, kur viņiem būs vajadzīgais atbalsts un dzīves apstākļi.

Sociālie darbinieki viņus vairākas reizes apciemoja un secināja, ka viss ir kārtībā, abiem klājas labi.

 

Savās mājās meitenei nebija iespējams atgriezties - sociālie dienesti ir aizlieguši meitenes vecākiem audzināt arī divus citus nepilngadīgos bērnus. Kuplā ģimene jau sen ir sociālo dienestu redzeslokā. Kopumā pārim ir 10 bērni.

Saistītie raksti