Pavasarī dzimušais 13 gadus vecās pusaudzes bērns atrasts miris

Pirmdienas rīts mūsu kaimiņvalstī Lietuvā atnāca ar šokējošu vēsti, ka Panevēžas apkaimē savā gultiņā atrasts miris zīdainis, kurš pasaulē nācis vien šogad. Šodien kļuvis zināms, ka mirušais bērns ir dēliņš 13 gadu vecajai pusaudzei, kuras grūtniecība šopavasar izpelnījās gan sociālo dienestu, gan plašu sabiedrības uzmanību, raksta jauns.lv.
Likumsargi ir sākuši pirmstiesas izmeklēšanu, lai noteiktu bērna nāves cēloni.

FOTO: Shutterstock.com

Likumsargi ir sākuši pirmstiesas izmeklēšanu, lai noteiktu bērna nāves cēloni.

Likumsargi ir sākuši pirmstiesas izmeklēšanu, lai noteiktu bērna nāves cēloni, ziņo Lietuvas mediji. Kā pastāstīja Panevēžas apriņķa Galvenā policijas komisariāta Komunikācijas nodaļas vadītāja Odeta Jukņūte, pirmdienas rītā ap pulksten 9 tika atklāts, ka mazulis savā gultiņā vairs neelpo. Uz māju nekavējoties tika izsaukta ātrās palīdzības brigāde, raksta Delfi.lt. Mediķi vēl mēģināja atdzīvināt zēnu, taču viņa dzīvību glābt neizdevās. Policija pašlaik nekomentē šī incidenta apstākļus. Mazulis, kurš dzimis šā gada martā, kopā ar savu nepilngadīgo māti auga audžuģimenē.

 

13 gadu vecās māmiņas stāstu šogad aprīlī Lietuvas TV3 stāstīja viņas pašas vecāki, kuri, pēc viņu teiktā, pat precīzi nezināja, kas ir bērna tēvs, taču tur aizdomās citas meitas vīru, kurš, iespējams, jau vairākus gadus seksuāli izmantojis meiteni. 

 

Pati 13 gadu vecā pusaudze nekad nav runājusi par bērna tēvu. Jaunā māmiņa ir cilvēks ar īpašām vajadzībām.

Reklāma
Reklāma


Pēc puisēna piedzimšanas tika vēstīts, ka gan nepilngadīgā māte, gan viņas mazulis jūtas labi, un viņi abi ir devušies pie pagaidu aizbildņiem, kur viņiem būs vajadzīgais atbalsts un dzīves apstākļi. Sociālie darbinieki viņus vairākas reizes apciemoja un secināja, ka viss ir kārtībā, abiem klājas labi.
 

Savās mājās meitenei nebija iespējams atgriezties – sociālie dienesti ir aizlieguši meitenes vecākiem audzināt arī divus citus nepilngadīgos bērnus. Kopumā pārim ir 10 bērni.

 

Avots: jauns.lv

Saistītie raksti