Aicina piedalīties Integratīvajā mākslas festivālā Nāc līdzās!

Festivāla galvenie mērķi ir dot iespēju bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī bāreņiem un sociāli nelabvēlīgās vides bērniem apliecināt savus talantus mākslinieciskajās prasmēs uz skatuves. Šogad Nāc līdzās! festivāla Lielkoncertā VEF Kultūras pilī 9. maijā varēs piedalīties bez ierobežojumiem, kas bijušu iepriekš, vēsta festivāla organizatori.
Integratīvā mākslas festivāla Nāc līdzās! Lielkoncerts notiks 2023. gada 9. maijā plkst.12.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī.

FOTO: Shutterstock.com

Integratīvā mākslas festivāla Nāc līdzās! Lielkoncerts notiks 2023. gada 9. maijā plkst.12.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī.

Mākslas festivāls sākas dalībnieku dzīves vai mācību vietās, kur notiek priekšnesumu atlase un video izveidošana Lielkoncerta priekšatlasei. Līdz 22.martam gaidīsim  priekšnesumu video iesūtīšanu Fondam Nāc līdzās! Video materiālam jābūt kvalitatīvi uzņemtam – lai visi dalībnieki būtu labi saskatāmi, mūzika un teksts labi sadzirdami. Dalībniekiem jāfilmējas koncerta kostīmos.

 

Individuālo izpildītāju priekšnesuma maksimālais ilgums 3 minūtes, grupu (no vienas skolas, centra vai biedrības) priekšnesumu maksimālais kopīgais laiks 6 minūtes, tādēļ skolu, biedrību konkursos ir jāizvēlas paši labākie priekšnesumi atlasei Lielkoncertam.

Integratīvā mākslas festivāla Nāc līdzās! Lielkoncerts notiks 2023. gada 9. maijā plkst.12.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī (Ropažu ielā 2). Festivāla Lielkoncertā var piedalīties tikai izejot video priekšnesumu atlases kārtu.

 

Festivālā var piedalīties bērni, jaunieši, kā arī pieaugušie ar funkcionāliem traucējumiem (cilvēki ar garīgās vai fiziskās attīstības traucējumiem un bērni-bāreņi) ar dziesmām, dejām, dzejoļiem, teatrāliem uzvedumiem u.c. skatuves mākslas žanru priekšnesumiem. Ar viņiem kopā var uzstāties gan viņu skolotāji, gan vecāki vai draugi.

 

Reklāma
Reklāma

Pretendentus Lielkoncertam izvēlas festivāla rīkotāja izveidota žūrijas komisija.

12 labākajiem Lielkoncerta priekšnesumiem tiks piešķirts Laureāta nosaukums un balvas. Viņu vārdi tiks publicēti Fonda Nāc līdzās! mājas lapā. 

 

Festivāla laureāti, atkarībā no koncerta veidotāju mākslinieciskajām nepieciešamībām, tiks aicināti uzstāties Ziemassvētku labdarības akcijas Nāc līdzās Ziemassvētkos! koncertā kopā ar Latvijas profesionāliem mūziķiem.

 

XXVII Integratīvā mākslas festivāla Nāc līdzās! nolikums un pieteikuma anketa atrodami Fonda Nāc līdzās! Mājas lapā www.naclidzas.lv 

Saistītie raksti