Skolēnu pavasara brīvlaikā Vecrīgā plaša programma ģimenēm ar bērniem; iespēja pat laimēt balviņu

"Vecrīgas modināšanas nedēļas" ietvaros lieliem un maziem interesentiem radīta iespēja atklāt un izpētīt mūsu vecpilsētas unikālos mākslas un vēstures muzejus, izstāžu zāles, piedalīties dažādās aktivitātēs, mākslas projektos un izglītojošās spēlēs.
Iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, ekskursijās un pat iegūt balvu.

FOTO: Publicitātes foto

Iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, ekskursijās un pat iegūt balvu.

Tā kā “Vecrīgas modināšanas nedēļa” norisinās skolēnu pavasara brīvlaikā, vecpilsētas muzeji un kultūrvietas aicina apmeklēt radošās darbnīcas un ekskursijas bērniem.

 

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs 

Muzejā ir dizaina studija, kurā bērni var darboties ar vairākiem aktivitāšu galdiem, bet no 14. līdz 16. martam norisināsies “Pavasara skola bērniem: Ne-parasti”:

  • 14. marts, 1. diena – Ne-parastie krēsli;
  • 15. marts, 2. diena – Ne-parastais dizains;
  • 16. marts, 3. diena – Ne-parastais Jānis Straupe.

 

Savukārt 18. martā notiks Ģimenes diena "Pinokio un kustību prieks" ar daudzveidīgām aktivitātēm, kā arī šobrīd muzejā apskatei pieejama dizainera Jāņa Straupes izstāde "Ne-lietas".

 

Mākslas muzejs "Rīgas birža" 

Apmeklētājiem, kurus aizrauj tālas zemes, būs īstais brīdis, lai apmeklētu "Rīgas biržu". Muzejs piedāvā izstādi Indija – tradīciju zeme, kuras košums ir noteikti jāredz, bet lieliska ideja būs iesaistīšanās “Pavasara mākslas skolā bērniem: Indija tuvplānā”, kas norisināsies no 15. līdz 17. martam:

  • 1. diena "Ieskaties Indijas mājoklī!";
  • 2. diena "No rakstiem līdz krāsām";
  • 3. diena "Dzīvnieki un augi".

 

Farmācijas muzejs 

Tiem, kam sapnis kļūt par dakteri vai aptiekāru, kad izaugs liels, jo īpaši jāpievērš uzmanība Farmācijas muzejam. Šeit 16. martā plkst. 11.00 un 13.00 būs iespēja piedalīties muzejpedagoģiskajā programmā skolēniem "Trakā profesora pirmie soļi ķīmijā" vai praktiski darboties aptiekas laboratorijā, kurā bērni varēs iejusties farmaceita lomā. 

 

Kino muzejs 

Šajās dienās Kino muzejs piedāvā aizraujošu programmu skolas vecuma bērniem. 

  • 14. martā plkst. 12.00 un 14.00: Taumatropu darbnīca (Taumatrops – optiskās ilūzijas rotaļlieta).
  • 16. martā plkst. 12.00 un 14.00: Fenakistoskopu darbnīca (Fenakistoskops – optiskās ilūzijas rotaļlieta). Apmeklētājiem būs iespēja pašiem tādus izgatavot, lai saprastu, cik izaicinoši ir atveidot un atspoguļot kustību.
  • 17. martā plkst. 12.00: Kas ir kino? nodarbība. Iespēja iepazīties ar kino pirmsākumiem un gūt radošu impulsu tālākai saskarsmei ar kino. Caur demonstrējumiem un praktiskiem uzdevumiem bērni uzzinās, kas ir kustības ilūzija un kā tā tiek izmantota kino. Nodarbības ilgums: 90 minūtes.
Reklāma
Reklāma

 

Visās nodarbībās iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz epastu kinomuzejs@kinomuzejs.lv, dalības maksa visās nodarbībās un darbnīcās – 3,00 EUR.

Foto: Shutterstock

 

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs 

10., 11., 12., 15., 16., 17., 18. un 19. martā iespēja piedalīties tematiskajās ekskursijās.  

“Rīgas gadsimtu stāsti” (ar viduslaiku ieroču demonstrējumu); “Meklēsim dzīvnieku tēlus Rīgas Doma krustejā!”; “Vecrīga leģendās un nostāstos” un ar citām aizraujošām ekskursijām vari iepazīties ŠEIT!

 

Rīgas Porcelāna muzejs 

Ja trauki plīst uz laimi, tad veidoti tie tiek ar vislielāko mīlestību! Ar pilnām rokām mīlestības varēs darboties arī Porcelāna muzeja radošajās veidošanas darbnīcās "Faktūra". Tās notiks no 14. līdz 17. martam, sākot no plkst. 11.00 līdz 18.00, piedalīties var kā pieaugušie, tā bērni no 6 gadu vecuma. 

Dalības maksa EUR 9.00 (no katra dalībnieka). Nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni +371 26406354 vai e-pastu: rpmdarbnica@riga.lv katru dienu no plkst. 11.30 līdz 17.30, izņemot pirmdienas un svētdienas.

Foto: Shutterstock

 

Kļūsti par Vecrīgas ekspertu

No 10. līdz 19. martam bērni aicināti iepazīt Vecrīgu, rokās turot “Vecrīgas eksperta” karti, kas ir vienlaikus izzinoša spēle, pastaiga un ekskursija! 

Īpašās ekspertu kartes varēs saņemt gan akcijā iesaistītajos muzejos, gan Rīgas tūrisma informācijas centrā Rātslaukumā 6. 

Pēc visu uzdevumu izpildes atklājējus gaidīs neliela balva!

Saistītie raksti