Priekšrocības un dažādi ieguvumi ģimenēm: kā ir dzīvot Ludzas novadā?

Ludzas novada pašvaldība ir viena no 13 pašvaldībām, kas iekļuvusi konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2022” finālā. Konkursa uzvarētājs tiks noskaidrots īpašā apbalvošanas ceremonijā, kas norisināsies pavasarī. Kāds bijis ceļš pašvaldībai līdz konkursa finālam?
Ludzas novadā ģimenes var baudīt vairākas priekšrocības: gan brīvā laika pavadīšana bērniem, gan finansiālais atbalsts.

FOTO: Publicitātes foto

Ludzas novadā ģimenes var baudīt vairākas priekšrocības: gan brīvā laika pavadīšana bērniem, gan finansiālais atbalsts.

Avots: www.vietagimenei.lv.

 

Sabiedrības integrācijas fonds plašāk iepazīstina ar labajām praksēm, kas Ludzas novada pašvaldību padara par ģimenēm draudzīgu.

 

Konkursa vērtēšanas kritēriji ir vairāki, lai aptvertu pēc iespējas plašāku ģimenēm sniegto pakalpojumu klāstu, kā, piemēram, atbalsts ģimenes pieaugumam, izglītības nodrošināšana, transporta nodrošināšana, interešu izglītība, ēdināšana, profesionālās ievirzes izglītība, iekļaujošie pakalpojumi ģimenēm, papildus pakalpojumi ģimenēm un publiskā infrastruktūra. 

 

Ģimenēm draudzīgi pakalpojumi 

Domājot par iedzīvotāju drošību, izveidota struktūrvienība Ludzas novada pašvaldības policija. 

Rūpējoties par sabiedrības mazāk aizsargātajām mērķa grupām, daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuras audzina bērnus ar invaliditāti, tiek piešķirti pabalsti bez ienākumu izvērtēšanas, kā pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas:

  • pabalsts daudzbērnu ģimenēm 50 EUR gadā par katru bērnu,
  • pabalsts kurināmā iegādei vai apkures izdevumu apmaksai 150 EUR gadā ģimenēm, kuras audzina bērnu ar invaliditāti,
  • pabalsts ģimenēm ar celiakiju slimojošiem bērniem 100 EUR gadā.

 

Ludzas novada pašvaldībā tiek organizēta “Bērnu skoliņa”, dažāda veida bezmaksas sporta aktivitātes, veselīga uztura meistarklases, ekskursijas senioriem un pasākumi ģimenēm. 

 

Vide – ģimenēm ar bērniem

Pašvaldībā infrastruktūra ir viens no galvenajiem pašvaldības stūrakmeņiem, 2022. gadā ekspluatācijā tika nodots tilts pār Garbaru upi, pēdējo gadu laikā pašvaldība grants ceļiem iespēju robežās nodrošina dubultās virsmas apstrādi, kas ne vien nodrošina komfortablākus braukšanas apstākļus autovadītājiem, bet arī samazina putekļu mākoņu veidošanos iedzīvotājiem, uzsākti ceļu būvdarbi vasarnīcu rajonā. Kā viens no pozitīvajiem aspektiem ir, ka netiek aizmirsts arī par novada teritoriju, kura arī tiek labiekārtota un uzlabota infrastruktūra.

 

Reklāma
Reklāma

 

Pašvaldībā tiek domāts par iedzīvotāju brīvā laika pavadīšanas iespējām, t.sk. Kārsavā, tiek veidotas pastaigu takas, Ludzā sakopta pilskalna teritorija, izveidots ilgi lolots audiogids 3 valodās un plānots vērienīgs Lielā Ezerkrasta promenādes izveides un krastmalas labiekārtošanas projekts, tādā veidā attīstot tūrisma infrastruktūru un veicinot tūrismam draudzīgu vidi, tostarp netiek aizmirsts arī par jauniešiem, Kārsavā un Zilupē izveidoti jauni skeitparki un Ņukšu pagastā - rotaļu laukums bērniem.

 

 

Ludzas novada sekmīga attīstība nav iespējama bez aktīvas uzņēmējdarbības. Pašvaldība investē līdzekļus degredēto teritoriju attīstībā un infrastruktūras sakārtošanā un uzlabošanā, tādējādi veicinot kokapstrādes uzņēmumu attīstību. 

 

Iedzīvotāju atsauksmes

Vērtējums: 4,79 zvaigznes no 5

  • Pašvaldība ļoti rūpējas par saviem iedzīvotājiem! It īpaši atbalsta ģimenes ar bērniem, un pašus bērnus! Ne tikai finansiāli, bet arī ar visādiem pasākumiem! Malači!
  • Vairāk skaistu tūrisma objektu, jo mūsu daba un vide ir tūristiem pievilcīga.
  • Vislabākā pašvaldība, kur domā par bērniem.

 

Konkursa noslēguma pasākumā, kas plānots 2023. gada pavasarī, viena no pašvaldībām tiks atzīta par ģimenei draudzīgāko valsts mērogā un saņems naudas balvu 30 000 eiro apmērā. Savukārt katras pašvaldību grupas uzvarētājs – balvu vismaz 20 000 eiro apmērā. Kopējais konkursa naudas balvu fonds, kas tiks sadalīts starp uzvarētājpašvaldībām, būs 150 000 eiro. 

Ar aktuālāko informāciju un jaunumiem varat iepazīties vietnē – www.vietagimenei.lv.

Saistītie raksti