Kādi dokumenti bērnam jāuzrāda veikalā, lai saņemtu atlaidi ar apliecību “Goda ģimene” (3+ karte)?

Daudzbērnu ģimenēm jau zināma kļuvusi apliecība “Goda ģimene”, ar kuru daudzbērnu ģimeņu locekļi, tostarp bērni, var saņemt atlaides dažādos veiklos. Kāda Mammamuntetiem.lv lasītāja interesējas – ja bērnam nav ID kartes un pases, kādi dokumenti bērnam jāuzrāda, lai saņemtu atlaides?
Atlaides pieejamas arī daudzbērnu ģimeņu bērniem.

FOTO: Shutterstock.com

Atlaides pieejamas arī daudzbērnu ģimeņu bērniem.

Kā Mammamuntetiem.lv pastāstīja Sabiedrības integrācijas fonda Ģimeņu atbalsta programmu nodaļas vadītāja Ilze Vārpiņa, uz apliecības “Goda ģimene” ir norādīts, ka tā ir derīga tikai kopā ar personu apliecinošu dokumentu. 

Bērnu gadījumā karte ir derīga ar skolēna vai studenta apliecību. 

Uzņēmums vai iestāde, kura piedāvā atlaides, ir tiesīga prasīt uzrādīt abus dokumentus – gan karti, gan personu apliecināšu dokumentu vai skolēna/ studenta apliecību.

 

Kā uzzinājām Sabiedrības integrācijas fondā, tiek gatavota sistēma, lai apliecību īpašnieki varētu izmantot arī digitālās apliecības. Tomēr arī ar šo sistēmu arī turpmāk būs nepieciešama personas apliecinoša dokumenta uzrādīšana.

 

Kāpēc dažos veikalos neprasa uzrādīt personu apliecinošu dokumentu?

Reklāma
Reklāma

Lasītāja ir novērojusi, ka dažos veikalos apliecības lietošanas kārtība atšķiras – kādā veikalā prasa uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un pat pieraksta kaut ko blociņā, bet citā pietiek uzrādīt tikai karti. Kā stāda fonda pārstāve, uzņēmumi, kuri piedāvā atlaides, ir tiesīgi prasīt uzrādīt abus dokumentus, bet dažkārt nav tik kontrolējoši, tāpēc lūdz uzrādīt tikai apliecību.

 

Programmā iesaistījušies ap 500 dažādu uzņēmēju. Sarakstu uz iestādēm, kur var izmantot apliecību, meklē šeit. Vietas, kurās iespējams izmantot atlaižu karti, tiek izvietotas šādas uzlīmes, taču ne visas iestādes to izmanto.

 

Saistītie raksti