Skolā pat alkohola reibumā – oktobrī Aizkraukles iecirkņa policisti pret skolēniem uzsākuši 39 administratīvās lietvedības

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki, sekmīgi sadarbojoties ar kinologu un dienesta suni Darvinu, oktobrī veica preventīva rakstura pārbaudes trīs izglītības iestādēs Aizkrauklē un Aizkraukles novadā. Par dažādiem likumpārkāpumiem ir uzsākti 39 administratīvo pārkāpumu procesi.
Sekmīgi sadarbojoties ar kinologu un dienesta suni Darvinu, Aizkraukles policisti veica preventīva rakstura pārbaudes trīs izglītības iestādēs.

FOTO: Shutterstock.com

Sekmīgi sadarbojoties ar kinologu un dienesta suni Darvinu, Aizkraukles policisti veica preventīva rakstura pārbaudes trīs izglītības iestādēs.

Pārbaudes laikā Aizkraukles novada izglītības iestādē dienesta suns norādīja uz diviem jauniešiem, kuri aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā tika nogādāti uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē. Jāpiebilst, ka vienam no nepilngadīgajiem ir 13, savukārt otram – 17 gadi. Policijā par minēto ir sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un tiek gaidīti ķīmiski–toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti. Likumsargi vēl konstatēja četrus administratīvos pārkāpumus saistībā ar cigarešu un elektroniskās smēķēšanas ierīces glabāšanu, proti, pie 14 līdz 17 gadus jauniem puišiem tika atrastas un izņemtas “Winston” un ”Marlboro” cigaretes, bet 2005. gadā dzimusi jauniete pie sevis glabāja elektronisko cigareti "Salt”.

 

Tajā pašā dienā policisti kopā ar kinologu un Darvinu devās uz citu skolu Aizkraukles novadā. Izglītības iestādē tika fiksēts, ka viena 15 gadus veca jauniete un pieci jaunieši vecumā no 14 līdz 17 gadiem smēķē cigaretes, kā arī viens nepilngadīgs 17 gadus jauns puisis smēķē elektronisko cigareti. Aizdomās par atrašanos alkohola reibumā amatpersonas pārbaudīja 13 gadus vecu meiteni, un viņas somā tika atrasta alkohola pudele. 

 

Skolnieces izelpā tika konstatēts 0,78 promiļu reibums, likumsargi sāka administratīvā pārkāpuma procesu.

 

Aizkrauklē policisti veica divas preventīva rakstura pārbaudes. Pirmajā no tām likumsargi izglītības iestādē konstatēja četrus nepilngadīgus jauniešus alkohola reibumā un četras personas smēķējam cigaretes, turklāt pret vienu 17 gadus jaunu skolnieci par smēķēšanu sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi, jo viņa vakara gaitā Bērnu tiesību aizsardzības likuma 48. panta pirmo daļu pamanījās pārkāpt divas reizes. Tāpat šīs pārbaudes laikā aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē tika nogādāti divi 16 gadus veci pusaudži.

 

Reklāma
Reklāma

Aizkraukles skolā veiktās otrās pārbaudes laikā Darvins norādīja uz astoņām nepilngadīgām personām, kuras aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā policisti nogādāja uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē. 

 

Jāpiebilst, ka viena no tām bija jauniete. Pateicoties Darvina lieliskajai ožai, pie viena 16 gadus veca pusaudža tika atrasts tinamais papīrs un maisiņš ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu, kas, visticamāk, ir marihuāna. Lai noteiktu precīzu izņemto narkotisko un psihotropo vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Tāpat pie kāda pusaudža tika atrasts un izņemts tabakas smalcinātājs, pie cita – nazis, savukārt 17 gadus vecs jaunietis glabāja elektronisko cigarešu uzpildes šķidrumu.

 

Valsts policija aicina vecākus mīlēt savus bērnus, komunicēt un rūpēties par viņiem, lai, nonākot izvēles priekšā, viņi nepieņemtu lēmumus, kas varētu negatīvi ietekmēt viņu veselību, dzīvi un tās kvalitāti.

 

Likumsargi ir pateicīgi skolu administrācijai un pedagogiem par iniciatīvu un atsaucību, kā arī aicina gadījumos, kad tiek pamanīta tabakas izstrādājumu vai elektronisko smēķēšanas ierīču lietošana vai narkotisko vai psihotropo vielu nelegālā aprite izglītības iestādē, par to nekavējoties informēt policiju, zvanot pa tālruni 110.

Saistītie raksti