Jelgavā nežēlīgi piekautās meitenes pāridarītāja paliks bez soda?

Jelgavā piekautās meitenes māte saņēmusi no policijas neapmierinošu lēmumu, kas izraisa vēl papildu pārdzīvojumus cietušajai ģimenei. Likumsargi, pēc mātes domām, nav uz situāciju lūkojušies pietiekami nopietni, un viņa grasās lēmumu pārsūdzēt, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Jelgavas policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu, un nu darījusi zināmu piekautās meitenes mātei Laurai, ka par uzbrukumu viņas divpadsmit gadus vecajam bērnam netiks uzsākts kriminālprocess.

FOTO: Shutterstock.com

Jelgavas policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu, un nu darījusi zināmu piekautās meitenes mātei Laurai, ka par uzbrukumu viņas divpadsmit gadus vecajam bērnam netiks uzsākts kriminālprocess.

Pirms nedēļas, 11. septembrī, Jelgavā tika nežēlīgi piekauta divpadsmit gadus veca meitene. Interneta vidē cirkulē patiešām nepatīkams video no Jelgavas, kur kāda 15 gadus veca pusaudze nežēlīgi sit par sevi jaunāku meiteni, ar kājām un rokām cenšoties trāpīt divpadsmit gadus vecai meitenei pa seju. Video redzams, ka jaunākā meitene nemaz necenšas aizstāvēties, palīdzēt nemēģina arī apkārt stāvošie jaunieši. Viss, ko skolniece šoka stāvoklī varēja izdarīt, bija aizsegt savu muti, lai viņai netiktu izsisti zobi.

 

Cietušās pusaudzes māte par notikušo uzzināja tikai divas stundas vēlāk, kad viņas bērns ar sadauzītu seju ienāca pa durvīm.

 

Jelgavas policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu, un nu darījusi zināmu piekautās meitenes mātei Laurai, ka par uzbrukumu viņas divpadsmit gadus vecajam bērnam netiks uzsākts kriminālprocess. Šāds paziņojums izraisīja sašutuma vētru cietušā bērna ģimenes un draugu lokā, tāpēc māte lēmumu pārsūdzēs tuvākajā laikā.

“Esmu dziļi satriekta par tādu policijas lēmumu, ceru uz taisnīgu tiesu, tas nevar tā palikt. Izskatās, ka policija lietai ir piegājusi formāli, netika līdz galam izvērti visi lietas apstākļi. Piemēram, video redzams, ka tas bija huligānisms, tika bojāta manta, kas nav līdz galam izskatīts,” saka cietušās meitenes māte Laura.

Neprasot finansiālu ieguldījumu, palīdzēt Laurai un viņas ģimenei pieteicās zvērināts advokāts Rihards Poļaks. Arī viņš saskata nepilnības policijas darbā, norādot, ka nav noskaidroti daudz faktiskie apstākļi, piemēram, mobilā telefona sabojāšana, kas ir viena no huligānisma pazīmēm. Viņš šajā lietā saskata sodāmu huligānismu, meitenei tika nodarīti miesas bojājumi. Tāpat jārunā arī par emocionālām un fiziskām ciešanām, jo bērns neapmeklē skolu, nepieciešams ilgstošs rehabilitācijas process.

Reklāma
Reklāma

Ģimenes rīcībā nonāca kautiņa pilnais video. Kadros redzams, ka vardarbīgo sišanu redzēja aptuveni ducis jauniešu. Cietušās māte stāsta, ka viņas meita saņēmusi aptuveni 17 trulus sitienus pa galvu un ķermeni.

 

Cietušajai meitenei pēc notikušā ir jāapmeklē psihoterapija, tāpat viņa neapmeklē skolu. Viņas māte stāsta, ka bērnam emocionāli ir ļoti grūti, viņas skatījums uz dzīvi ir būtiski mainījies, neinteresē nekas no apkārt notiekošā. 

 

“Neviens psihologs to nevar padarīt par nebijušu. Aicinu visus, kas redzēja un dzirdēja notikušo, nepalikt vienaldzīgiem, svarīgi, lai būtu taisnīga tiesa,” lūdz bērna māte.

 

Ja kāds var sniegt informāciju, kas palīdzētu Laurai papildināt pierādījumu bāzi par uzbrukumu meitai Lielajā ielā 13, kas notika 11. septembrī, zvaniet viņai pa tālruni: 26042634 vai policijai uz numuru 110.

Saistītie raksti