Ugunsgrēkā bojā gājušais bijis 7 gadus vecs zēns. Zināms vairāk par traģēdiju Pārdaugavā

Naktī uz pirmdienu kādā privātmājā Rīgā, Pārdaugavā, aizdegušās sadzīves mantas, kas bija novietotas pārāk tuvu krāsnij. Turpat istabā gulēja mazs puisēns, kurš diemžēl miegā nespēja noreaģēt, savukārt neviens pieaugušais tobrīd nebija mājā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Ugunsgrēku izraisījusi pārkurināta krāsns un tai blakus noliktās sadzīves mantas, kas radīja sadūmojumu.

FOTO: Shutterstock.com

Ugunsgrēku izraisījusi pārkurināta krāsns un tai blakus noliktās sadzīves mantas, kas radīja sadūmojumu.

“Mammamuntetiem.lv” jau ziņoja, ka ugunsgrēkā gāja bojā bērns, bet viens cilvēks cieta.

Uz notikuma vietu glābēji devās plkst. 1.02, kur viņus sagaidīja aculiecinieks, kas ar dārza šļūteni bija sācis dzēšanas darbus. Ugunsdzēsēji nekavējoties sāka pārmeklēt ēku un spēcīgā sadūmojumā vienā no istabām gultā atrada bērnu. Atbraukušie mediķi konstatēja bērna nāvi.

 

Raidījums “Degpunktā” vēsta, ka 12. septembrī ielā bija klusi un mierīgi, nekas arī neliecināja par traģēdiju. Vien koka namiņa pirmajā stāvā ir plaši atvērts logs.

Izdegusī platība ēkā ir samērā niecīga – vien divi kvadrātmetri, bet diemžēl ar to pietika, lai vairāku cilvēku dzīves krasi mainītos. Ap vieniem naktī adresē atgriezās kāda sieviete un bija pirmā, kas pamanīja ēkā dūmus. Viņa ar dārza šļūteni pati mēģināja dzēst liesmas.

 

Kā raidījumam norāda ugunsdzēsēji, ugunsgrēku izraisījusi pārkurināta krāsns un tai blakus noliktās sadzīves mantas, kas radīja sadūmojumu.

 

Reklāma
Reklāma

Mediķi cīnījās par septiņus gadus vecā zēna dzīvību, bet diemžēl nesekmīgi. Neoficiāla informācija liecina, ka bērniņš bija nolikts gulēt mājā, kur ir vissiltāk, savukārt zēna tēvs snauda turpat netālu esošajā vagoniņā.

 

Aprunājoties ar kaimiņiem, "Degpunktā" noskaidroja, ka visa ģimene svētdien bija redzēta īpašumā, bet puisēna māte vakarpusē devusies prom. "Degpunktā" zināms, ka viņa negadījuma vietā ieradās naktī, jau pēc tam, kad ugunsdzēsēji glābēji bija ķērušies pie ugunsgrēka apslāpēšanas.

 

Uzzinot par traģēdiju, apkārtējie ir šokēti. Kaimiņi esot jauki cilvēki, kas rīko zirgu izjādes. Abi vecāki rūpējušies par dēlu un viņu cītīgi pieskatījuši. Zēnam bijušas veselības problēmas.

 

Ugunsdzēsēji vēlreiz atgādina, ka mājokļos nepieciešams ierīkot dūmu detektorus. Notikuma vietā tāda nebija!

Saistītie raksti