Vakarnakt ugunsgrēkā bojā gājis bērns. Glābēji atgādina par dūmu detektoriem

Šonakt plkst. 1.02 ugunsdzēsēji glābēji devās uz vienstāva dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Viens cilvēks cieta, savukārt gultā atrastais bērns gāja bojā.
Uzstādiet savā mājoklī dūmu detektoru un izglābiet dzīvības! – aicina ugunsdzēsēji glābēji

FOTO: Shutterstock.com

Uzstādiet savā mājoklī dūmu detektoru un izglābiet dzīvības! – aicina ugunsdzēsēji glābēji

Notikuma vietā ugunsdzēsējus glābējus sagaidīja aculiecinieks, kas ar dārza šļūteni bija uzsācis dzēšanas darbus. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka pārmeklēt ēku un spēcīgā sadūmojumā vienā no istabām gultā atrada bērnu, kuru iznesa ārā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja bērna nāvi. Vēl viens cilvēks ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD mediķiem. 

 

Mājas virtuvē dega sadzīves mantas 2 kvadrātmetru platībā, kuras bija novietotas ļoti tuvu krāsnij. Diemžēl notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam brīdinošo dūmu detektora signālu. 

 

Reklāma
Reklāma

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un izmantot apkures ierīces atbilstoši to ekspluatācijā noteiktajam, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī uzmanīgi dedzināt sveces mājokļos un nesmēķēt iekštelpās.

 

Ugunsgrēkos bojā gājušos cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji nereti atrod gultā. Tas nozīmē, ka cilvēki ir gulējuši un miegā nav pamanījuši ugunsgrēka izcelšanos. Izglābties palīdzēs dūmu detektors, kas ar skaļu skaņas signālu brīdinās pat par neliela sadūmojuma izveidošanos, pamodinās mājokļa iemītniekus, dodot iespēju izkļūt no bīstamās vides. Uzstādiet savā mājoklī dūmu detektoru un izglābiet dzīvības!

Saistītie raksti