Jelgavā pazūd piecgadīgs bērns, bet māte policijas palīdzību lūdz pēc 5 stundām

17. augustā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī tika saņemta informācija, ka no daudzstāvu dzīvojamā nama pagalma Jelgavā ir pazudis mazgadīgs bērns, kura mātei neizdodas viņu atrast. Likumsargi nekavējoties uzsāka piecgadīgās meitenes meklēšanu, un aptuveni pēc vienas stundas viņa atgriezās savas dzīvesvietas sētā.
Valsts policija uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu veselību, dzīvību un drošību.

FOTO: Shutterstock.com

Valsts policija uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu veselību, dzīvību un drošību.

Trešdien, 17. augustā, Jelgavā 1992. gadā dzimusi sieviete kopā ar savu vecāko bērnu devās uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi noformēt personu apliecinošus dokumentus, savukārt piecgadīgo meitu bez pieaugušā vai vismaz 13 gadus vecas personas klātbūtnes atstāja rotaļāties dzīvojamās mājas pagalmā.

 

Atgriežoties aptuveni ap pulksten 13.30, sieviete konstatēja, ka viņas bērna pagalmā vairs nav.

 

Par notikušo neinformējot policiju, sieviete aptuveni piecas stundas centās meitu atrast pati saviem spēkiem. 

Saprotot, ka meklēšanā ir nepieciešama profesionāļu palīdzība, sieviete tikai ap pulksten 18.40 informēja Valsts policiju. 2017. gadā dzimušās meitenes meklēšanā nekavējoties tika iesaistītas Jelgavas Pašvaldības policijas un Valsts policijas ekipāžas, taču aptuveni pēc vienas stundas, ap pulksten 19.40, mazgadīgā atgriezās savas dzīvesvietas sētā.

Reklāma
Reklāma

 

Par laimi, šis gadījums rezultējās veiksmīgi, tomēr lūdzam vecākus neizaicināt likteni – neatstāt savas atvases bez uzraudzības, kā arī savlaicīgi ziņot Valsts policijai par bezvēsts prombūtnē esošu personu, lai meklēšanas pasākumus var uzsākt iespējami drīzāk, kas var palīdzēt novērst traģēdiju. 

 

Valsts policija vērš uzmanību, ka Bērnu tiesību aizsardzības likumā ir noteikts, ka vecākiem vai personai, kuras aprūpē vai uzraudzībā bērns nodots, ir pienākums neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušā vai vismaz 13 gadus vecas personas klātbūtnes. Par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Saistītie raksti