Par bērnu sērijveida aplaupīšanu Ķengaragā policija aizturējusi jauniešu grupu, tostarp 3 nepilngadīgos

Šī gada maijā Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirknī tika saņemti vairāk nekā pieci iesniegumi par zādzībām un bērnu aplaupīšanu, ko izdarīja nepilngadīgu personu grupa. Noziegumi pastrādāti pārsvarā skolu sporta laukumos Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā. Iespējamie uzbrucēji gājuši pie bērniem, kas jaunāki par viņiem un, piedraudot ar vardarbību, pieprasījuši atdot telefonu vai citas vērtīgas mantas.
Policijas darbinieki ir atguvuši daļu no nolaupītajām mantām.

FOTO: Shutterstock.com

Policijas darbinieki ir atguvuši daļu no nolaupītajām mantām.

Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti uzsāka notikušā izmeklēšanu un operatīvo meklēšanas pasākumu laikā jauniešu grupu identificēja. Jūlija vidū likumsargi aizturēja vienu no grupas dalībniekiem, personai tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

 

Bet laika posmā no 2. augusta līdz 10. augustam veikto izmeklēšanas darbību rezultātā policisti aizturēja pārējos četrus grupas dalībniekus, kuri ir vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Trīs no viņiem ir nepilngadīgi.

 

Kopumā grupas dalībnieki tika atzīti par aizdomās turētajiem pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligānismu ar miesas bojājumu nodarīšanu, kas notika Maskavas ielā pie kāda pārtikas veikala, piekaujot uz ielas garāmgājēju bez jebkāda iemesla. Tāpat grupas dalībnieki tika atzīti par aizdomās turētājiem pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas, 176. panta pirmās un otrās daļas un 314. panta – par zādzību un laupīšanu izdarīšanu, kā arī par zagto mantu realizāciju lombardos un fiziskām personām.

 

Viens 15 gadus vecs grupas dalībnieks tika atzīts arī par aizdomās turēto agrāk uzsāktajā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 126. panta – par tīša vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu 18 gadus vecam cietušajam, kuram sitienu pa seju rezultātā konstatēti vairāki lūzumi žokļa rajonā.

Reklāma
Reklāma

 

Visām augustā aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

 

Policijas darbinieki ir atguvuši daļu no nolaupītajām mantām.

 

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.