Sinoptiķi: laika apstākļi pirmdien kļūs bīstami

Pirmdien, 1.augustā, Latviju no dienvidiem šķērsos aktīvs ciklons, kas lielā valsts daļā nesīs ilgstošu lietu, informē Latvijas vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centrs.
Pirmdien Rīgā ilgstoši līs, naktī un no rīta gaidāms spēcīgs lietus, tādēļ izsludināts dzeltenā līmeņa brīdinājums.

FOTO: Shutterstock.com

Pirmdien Rīgā ilgstoši līs, naktī un no rīta gaidāms spēcīgs lietus, tādēļ izsludināts dzeltenā līmeņa brīdinājums.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu centrālajos un austrumu rajonos lietus būs stiprs un nokrišņu daudzums sasniegs 20-39 mm, bet 1. augustā no rīta vietām valsts austrumu daļā lietus būs pat ļoti stiprs nokrišņu daudzums būs sasniedzis 40-50 mm, kas ir nedaudz vairāk nekā puse no visa augusta mēneša nokrišņu normas vidēji Latvijā.


Vismazāk līs Kurzemē, reģiona rietumos pārsvarā saglabāsies sauss laiks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu par stipru lietu, bet pirmdienas rītā Zemgales austrumos, Sēlijā, Latgales rietumos un Vidzemes lielākajā daļā būs spēkā oranžās pakāpes brīdinājums.

 

Reklāma
Reklāma

Nav gaidāmi plaši plūdi, bet lokāli iespējama zemāko vietu applūšana un ceļu izskalojumi. Dažās upēs strauji celsies ūdens līmenis.


Gaisa temperatūra pirmdien nepārsniegs +17..+23 grādus. Nedēļas turpinājumā kļūs siltāks, ceturtdien un piektdien temperatūra var pakāpties līdz +30 grādiem, bet no rietumiem nāks aukstā atmosfēras fronte un nedēļas nogalē kļūs vēsāks.

Saistītie raksti