"Jutos apdraudēts," – vīrietis stāsta, kā no noslīkšanas Liepājā izglāba divas meitenes

Dodoties jūrā, allaž jābūt piesardzīgiem, un jo īpaši bīstama jūra ir stipru viļņu laikā. Šķiet, ka to mūžam atcerēsies divas meitenes no Liepājas, kuras svētdien izglāba kaislīgs sērfotājs –Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīrs Marks Veinbergs.
Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīrs Marks Veinbergs. (Foto: Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde/ Gatis Indrēvics)

FOTO: Publicitātes foto

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīrs Marks Veinbergs. (Foto: Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde/ Gatis Indrēvics)

Marks todien devies uz Liepājas pludmali, taču sapratis, ka viļņi ir pārāk spēcīgi un sērfot tomēr nedosies. Ejot mājup, ūdenī pie Ziemeļu mola akmeņiem pamanījis divas meitenes raudam.

Kā Marks stāsta Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei, viņš piepeldējis ar sērfa dēli klāt, lai novērtētu situāciju.

 

"Parasti cilvēki tik bīstamās vietās nepeld. Ūdenī bija 13 un 16 gadus vecas meitenes. Sapratu, ka viņām ir nepieciešama palīdzība. 

Iedevu meitenēm savu dēli, lai ir, kur turēties, un peldējām pa jūru. Tanī pat laikā paspēju uzkliegt krastā esošajiem līdzcilvēkiem, lai izsauc palīdzību. 

Steidzoties palīgā, zemapziņā jutos apdraudēts, jo viļņi triecās pret akmeņiem. Centos būt mierīgs, lai nesatrauktu meitenes."

Ar Marka un glābēju palīdzību meitenes tika veiksmīgi nogādātās krastā.

 

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka svētdien, 24. jūlijā, ap plkst. 15.00 dienā policijā tika saņemts zvans par to, ka Liepājā pie Ziemeļu mola jūrā atrodas cilvēki, kuri pašu spēkiem netiek krastā. Nekavējoties ierodoties notikuma vietā, policisti apmēram 100–150 metru no krasta pamanīja divas meitenes, kā pēcāk izrādījās, 13 un 16 gadus vecas, kuras turas pie sērfošanas dēļa un netiek krastā.

 

Izmantojot pašu rīcībā esošo inventāru, policijas darbinieki palīdzēja jaunietēm veiksmīgi nokļūt krastā, kur viņas tika nodotas mediķu aprūpē un vecāku rokās.

Pēc policista teiktā, meitenes esot bijušas ļoti nobijušās, viļņi jūrā – lieli.

"Šoreiz viss beidzās laimīgi, tomēr aicinām vasaras atpūtniekus būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus," aicina policija.

 

No portāla jauns.lv.

Saistītie raksti