Vecāki atsakās braukt pakaļ savam bērnam uz slimnīcu, bērnu nogādā krīzes centrā

Pirmdien, 25. jūlijā, neilgi pēc 19.00 vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) darbinieces, kura skaidroja, ka 15 gadīgu zēnu nepieciešams nogādāt krīzes centrā, jo bērna vecāki atsakās braukt pakaļ savam dēlam uz slimnīcu, ziņos Rīgas pašvaldības policija.
Ilustratīvs attēls.

FOTO: Shutterstock.com

Ilustratīvs attēls.

Ierodoties BKUS, policijas darbinieki sastapa slimnīcas pediatri, kura apgalvoja, ka esot sazinājušies ar pusaudža māti, taču māte skaidroja, ka nespēšot atbraukt pakaļ bērnam, jo mājās pieskata vairākus nepilngadīgus bērnus. Turklāt noskaidrots, ka māte ir deklarēta Igaunijā un šobrīd tur uzturas.

 

15 gadīgais pusaudzis ir Latvijas pilsonis, tomēr, pēc medicīnas darbinieku teiktā, bērns no Igaunijas tika nogādāt BKUS un arī tad māte attiecās dēlu pavadīt uz slimnīcu.

 

Reklāma
Reklāma

Vēlāk izdevās sazināties arī ar pusaudža tēvu, kurš tika informēts par dēla atrašanās vietu. Sarunā tēvs skaidroja, ka bērns dzīvo pie mātes Igaunijā un pats dzīvo Daugavpilī, taču viņam nav iespējas paņemt dēlu pie sevis.

 

Likumsargi bērnu nogādāja drošā vidē – krīzes centrā. Savukārt krīzes centra darbinieki sadarbībā ar Igaunijas bērnu tiesību aizsardzības iestādēm rīkosies atbilstoši bērna vislabākajām interesēm.

Saistītie raksti