Ukraiņu meitene atsakās no "iPhone", lai nopirktu armijai bruņuvestes

Septiņus gadus vecā Varvara no Kropovņicas nolēma palīdzēt Ukrainas karavīriem un nolēma ziedot naudiņu no savas krājkasītes. Meitene krāja naudu "iPhone", bet karš plānus mainīja, un viņa nolēma, ka bruņuveste karavīriem būs vajadzīgāka, vēsta izdevums "Ukrainas Reportieris".
Ar meitenes iekrāto naudu bruņuvestei nepietika, tāpēc viņa piecas stundas uz ielas tirgoja ziedus, turot rokās plakātu Nopērc ziedu – bet es nopirkšu bruņuvesti karavīram.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Ar meitenes iekrāto naudu bruņuvestei nepietika, tāpēc viņa piecas stundas uz ielas tirgoja ziedus, turot rokās plakātu "Nopērc ziedu – bet es nopirkšu bruņuvesti karavīram".

Tomēr ar iekrāto nepietika, un talkā nāca brīvprātīgie – viņi gādāja ziedus, ko meitene piecas stundas tirgoja uz ielas ar plakātu "Nopērc ziedu – bet es nopirkšu bruņuvesti karavīram".

 

Tā viņai izdevās savākt 10 000 grivnu un personiski pasniegt dzīvību sargājošās bruņas dzimtenes aizstāvim, savā ziņā kļūstot par viņa sargeņģeli. 

Abu tikšanās bijusi aizkustinoša. 

Foto: ekrānuzņēmums no soc.tīkliem.

“Es domāju, ka viņš Varjušku atcerēsies visu dzīvi, un ceru, ka pēc kara beigām mēs satiksimies un noteikti viņam būs iespēja pateikties Varjai vēl, bet mums pateikties viņam par uzvaru,”

saka meitenes māte Marina.

Reklāma
Reklāma

Pēc šā gadījuma gribētāju pirkt ziedus no Varvaras kļuvis ļoti daudz, un viņa ar mammu izdomājusi tos zīmēt un pārdot. Visus ieņēmumus viņas ziedo armijai, un tā izdevies savākt naudu vēl divām bruņuvestēm.

 

Katru zīmējumu Varvara paraksta konkrētajam pircējam, māte nofotografē, un pēc uzvaras plānots sarīkot izstādi, kur katrs atradīs un varēs paņemt savu ziedu. 

Starp citu, pateicībā par Varvaras uzņēmību kāds veikals viņai uzdāvinājis "iPhone".

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti