Andrejsalā durvis ver ukraiņu bēgļu kopienas centrs "Common Ground"

Lai sniegtu praktisku un emocionālu atbalstu ukraiņu bēgļiem, atvērts kopienas centrs Common Ground. Tajā izveidota bibliotēka, spēļu telpas dažāda vecuma bērniem, klusuma istabas, kopstrādes telpas, kas aprīkotas ar datoriem, kabineti konsultācijām, zāle meditācijai un jogai, kā arī vieta pasākumiem. Projektā jau ir iesaistījušies gan ukraiņi, kuri Rīgā dzīvo ilgāku laiku, gan tie, kuri ieradušies Rīgā, meklējot atbalstu pēc Ukrainā uzsāktās kara darbības.
“Common Ground” atrodas Rīgā, Andrejsalā, Andrejostas ielā 27. Izmantojot sabiedrisko transportu, turp visērtāk nokļūt ar 5. tramvaju, braucot līdz pieturai “Pētersalas iela”.

FOTO: Artūrs Ķipsts

“Common Ground” atrodas Rīgā, Andrejsalā, Andrejostas ielā 27. Izmantojot sabiedrisko transportu, turp visērtāk nokļūt ar 5. tramvaju, braucot līdz pieturai “Pētersalas iela”.

Radošo profesiju pārstāvji, aktīvisti un brīvprātīgie kopīgiem spēkiem radījuši sociālo iniciatīvu “Common Ground”, kuras mērķis ir palīdzēt ikvienam, kurš bijis spiests pamest savas mājas un bēgt no kara Ukrainā. Pateicoties līdzcilvēku atsaucībai, centru izdevās labiekārtot mazāk nekā divu nedēļu laikā.

 

Vieta atpūtai un atbalsta saņemšanai

“Common Ground” iniciatīvas mērķis ir nodrošināt vietu, kurā justies vajadzīgam un pasargātam. Ikviens tiek aicināts lietot centra telpas darbam vai mācībām, kā arī papildus piedalīties dažādās aktivitātes. Centrā sev interesējošas norises atradīs bērni, jaunieši un pieaugušie. Tostarp varēs saņemt psiholoģisku, emocionālu un sociālu atbalstu, notiks mākslas nodarbības, valodu apguve un citas iespējas. 

 

“Common Ground” atrodas Rīgā, Andrejsalā, Andrejostas ielā 27, 19. gadsimta beigās celtā ēkā. 

 

Sabiedriskais transports nokļūšanai Andrejsalā

Izmantojot sabiedrisko transportu, turp visērtāk nokļūt ar 5. tramvaju, braucot līdz pieturai “Pētersalas iela”. Centrs atvērts no pirmdienas līdz sestdienai no pl. 10.00 līdz 19.00, svētdienās – slēgts. 

Reklāma
Reklāma

Centra mājas lapā un sociālajos tīklos būs pieejama arī pasākumu un notikumu programma. Tuvākajā laikā āra teritorijā tiks iekārtots dārzs.


Šobrīd “Common Ground” aktivitātes tiek īstenotas, pateicoties brīvprātīgo atbalstam un darbam, kā arī līdzcilvēku un vietējo uzņēmumu atbalstam. Virkne organizāciju un privātpersonu līdz šim sniegušas praktisku atbalstu iniciatīvas telpu labiekārtošanā, ziedojot mēbeles, grāmatas, galda spēles, rotaļlietas, būvmateriālus un citas noderīgas lietas. 


Vairāk informācijas par iniciatīvu un norisēm centrā iespējams uzzināt iniciatīvas Instagram un Facebook lapās, kā arī mājaslapā commonground.lv, kas šobrīd vēl ir izstrādes stadijā. Gadījumā, ja vēlaties atbalstīt iniciatīvu kā brīvprātīgais, aicinām aizpildīt brīvprātīgo pieteikuma anketu, kas pieejama šeit, vai centra darba laikā apmeklēt to, uzzinot vairāk par tā darbību un savām iespējām iesaistīties un palīdzēt. 
 

Jaunizveidoto biedrību “Common Ground” iniciējušas Ieva Irbina un Inese Dābola.

 

Saistītie raksti