Meitene ar šaujamieroci un čupačupu. Gada fotogrāfija, kas liek daudz apdomāt

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" lielu popularitāti ieguvusi kāda fotogrāfija, kurā redzama jauna meitene, turot rokā šaujamieroci un vienlaikus sūkājot čupačups konfekti. Sociālā tīkla lietotāji norāda, ka šī ir viena no spēcīgākajām fotogrāfijām, kas redzēta no Ukrainas, un dēvē to par gada fotogrāfiju. Tiesa, uzreiz jāpaskaidro, ka fotogrāfija ir iestudēta.
Pat ja tā ir iestudēta – man tā ir gada bilde, raksta kāds Twitter lietotājs. Foto: Facebook/ Олексій Кириченко

FOTO: Ekrānuzņēmums

"Pat ja tā ir iestudēta – man tā ir gada bilde," raksta kāds "Twitter" lietotājs. Foto: Facebook/ Олексій Кириченко

Fotogrāfijas autors ir Kijevā dzīvojošais ukrainis Aleksejs Kiričenko, savukārt bildē redzamā meitene ir viņa deviņus gadus vecā meita.

Kā sociālajā vietnē "Facebook" norādījis Kiričenko, viņš uzņēmis šo kadru, lai pievērstu pasaules uzmanību Krievijas agresijai Ukrainā.

 

"Tā ir mana bise. Es to iedevu viņai tikai, lai uzņemtu fotoattēlu. Pistole nebija pielādēta," skaidro tēvs.

 

Fotogrāfija nav uzņemta briesmu brīdī, tā domāta vairāk kā simbolisks attēlojums notiekošajam Ukrainā, tostarp tam, ka arī bērni nav drošībā un viņiem ir jābaidās par savu dzīvību.

"Šī ir ļoti spēcīga fotogrāfija. Tik daudz ko analizēt un apdomāt," raksta kāda "Twitter" lietotāja.

"Gada fotogrāfija," raksta kāds cits lietotājs.

"Šausmas, karš, konfekte, iebrukums, drosme, nevainība, nenoteiktība, lentes, pretestība, nežēlība, spēks. Es nekad nebiju redzējis fotoattēlu, kurā kopā atspoguļotas tik daudzas pretējas lietas. Kaut kādā ziņā šī fotogrāfija ir pašas dzīves attēls."

Reklāma
Reklāma

"Pat ja tā ir iestudēta - man tā ir gada bilde."

Jau ziņots, ka kopš iebrukuma sākuma Ukrainā krievi bombardēšanās nogalinājuši 78 bērnus, bet vairāk nekā 100 guvuši ievainojumus, piektdien paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

 

Vienlaikus viņa atzina, ka pagaidām nav iespējams apkopot precīzus datus par bojāgājušo un ievainoto civiliedzīvotāju skaitu Mariupolē, Doneckas apgabala Volnovahā un Kijevas apgabala Irpiņā.

 

Jau vēstīts, ka ANO Bērnu fonds (UNICEF) paziņojis, ka bērnu skaits, kas atstājuši Ukrainu, glābjoties no Krievijas uzsāktā kara, ir pārsniedzis vienu miljonu.

 

Saistītie raksti