"Latviešu tauta, jums nemaz nav kauna!" Labdarības biedrības lūdz cilvēkus ukraiņiem neziedot augstpapēžu kurpes un sapelējušas drēbes

Jebkuram ir iespēja sniegt palīdzīgu roku Ukrainas iedzīvotājiem, ziedojot naudu, sadzīvē nepieciešamas lietas, pārtiku, higiēnas preces, kā arī drēbes. Latvijā nu jau izveidotas vairākas brīvprātīgo organizācijas, kas šos ziedojumus no cilvēkiem pieņem, izšķiro un nodod tālāk uz Latviju atbēgušajiem ukraiņu kara bēgļiem, vai operatīvi no Rīgas nogādā Ukrainā, kur Latvijas brīvprātīgie kopā ar robežsargiem preces nodod ceļā pie kara skartajiem iedzīvotājiem iekšzemē.
Žēl, ka nevaram pielikt smaku vēl klāt, to pelējuma un ēdienu atlieku smaku,” “Facebook” raksta Labdarības biedrība “Dace”, publicējot vairākas fotogrāfijas, kurās patiešām redzams, cik drausmā stāvoklī ir saziedotās drēbes.

FOTO: Ekrānuzņēmums

"Žēl, ka nevaram pielikt smaku vēl klāt, to pelējuma un ēdienu atlieku smaku,” “Facebook” raksta Labdarības biedrība “Dace”, publicējot vairākas fotogrāfijas, kurās patiešām redzams, cik drausmā stāvoklī ir saziedotās drēbes.

Pēdējās dienās sociālajos tīklos parādījušies vairāki ieraksti, kuros labdarības organizācijas un brīvprātīgie lūdz cilvēkus domāt, pirms tiek ziedots.

 

“Mīļā latviešu tauta, jums nemaz nav kauna! Es saprotu, ka jūs tagad tīrāt savus pagrabus un skapjus, lai nodotu mantas ukraiņu bēgļiem, bet tas viss ir tik pretīgi, apvemties var. Žēl, ka nevaram pielikt smaku vēl klāt, to pelējuma un ēdienu atlieku smaku,” “Facebook” raksta Labdarības biedrība “Dace”, publicējot vairākas fotogrāfijas, kurās patiešām redzams, cik drausmā stāvoklī ir saziedotās drēbes. 

Ar šādu problēmu saskārusies arī Biedrība “Tavi draugi”, kura aktīvi palīdz Ukrainas karā skartajiem. 

Jebkuram iedzīvotājam ir iespēja nogādāt ziedojumus Rīgā, Ventspils ielā 50, kur tos pēcāk sašķiro brīvprātīgie, starp kuriem, cita starpā, arī daudz Latvijā pazīstami ļaudis. 

Piemēram, radio ētera personība Linda Samsonova savos “Instagram” stāstos uzsver, ka mazliet tomēr vajadzētu piedomāt pie tā, ko ziedojam, un, vai paši, būdami šādos apstākļos, gribētu izmantot augstpapēžu kurpes un tilla balles kleitas. Ar līdzīgiem novērojumiem dalījusies stiliste Indra Salceviča, kurai nācies pāršķirot sieviešu rokas somas, peldkostīmus, vasaras drēbes, iešļūcenes un augstpapēžu apavus.

Reklāma
Reklāma


Tikmēr ir lietas, kas šobrīd ir ļoti, ļoti nepieciešamas, piemēram:

medikamenti
medicīnas preces
pārtika
bērnu pārtika
pamperi
ekipējums aizsardzībai
segas un spilveni
virsdrēbes
higiēnas preces
pārtika dzīvniekiem
dzeramais ūdens
Pakot ziedojumus vēlams tikai kastēs un preču grupās kā norādīts, lai iespējami taupītu laiku uz preču pāršķirošanu.

 

Visi, kas vēlas palīdzēt, braucot uz Ukrainu, nogādājot ziedojumus un atvedot Ukrainas cilvēkus, var pieteikties šeit:

Saistītie raksti