Katru dienu Latvijas mammas aicinātas pulcēties Ukrainas atbalstam pie Krievijas vēstniecības. FOTO

Kāda “Twitter” lietotāja otrdien izteica aicinājumu mammām no Latvijas ik dienu plkst. 14.00 pulcēties pie Krievijas vēstniecības Rīgā, lai paustu atbalstu Ukrainai Krievijas uzbrukuma laikā. Kā novēroja "Mammamuntetiem.lv", šodien, pirmajā pulcēšanās dienā, uz atbalsta pasākumu bija sanākuši ap 100 cilvēku.
Katru dienu plkst. 14.00 māmiņas aicinātas pulcēties pie Krievijas vēstniecības Rīgā, lai paustu atbalstu Ukrainai.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Katru dienu plkst. 14.00 māmiņas aicinātas pulcēties pie Krievijas vēstniecības Rīgā, lai paustu atbalstu Ukrainai.

 

Kā noskaidroja “Mammamuntetiem.lv”, mamma, kas ir idejas autore šim Ukrainas atbalsta pasākumam, ir ukrainiete – Oksana. Viņa līdz 12 gadu vecumam ir dzīvojusi Ukrainā, līdz ar ģimeni pārcēlusies uz Latviju. Nu ir precējusies ar latvieti un savu bērnu audzina šeit. Vaicāta, kā viņai radās šī ideja – aicināt mammas pulcēties Ukrainas cilvēku atbalstam – Oksana teica: 

 

“Es šodien pamodos un sapratu, ka ir kaut kas jādara.”

Viņa izteica vēlmi arī citās valstīs saorganizēt mammu pulcēšanos Ukrainas atbalstam mazuļu ierastajā diendusas laikā, tas ir, plkst. 14.00. 

Kopā ar māmiņām pirmajā mammu atbalsta pasākuma dienā iepretim Krievijas vēstniecībai bija pulcējušies mūziķi, kas diriģenta Normunda Šnē vadībā atskaņoja Ukrainas himnu.

Attēlā no kreisās: aktrise Ieva Florence-Vīksne, mammu saieta organizatore Oksana un dziedātāja Māra Upmane-Holšteine.

Reklāma
Reklāma

 

Ukrainas brīvībai veltītajā pasākumā piedalījās arī “Mammamuntetiem.lv” kolektīvs, un aicina aktivitātē iesaistīties arī citas mammas. 

“Šis ir laiks, kad ne vienam vien ienāk prātā doma – arī es gribu kaut ko darīt, lai atbalstītu Ukrainu, bet ko? Šī pasākuma apmeklēšana ik dienu ir viena no atbildēm,” 

 

saka vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, “Tā ir maza lieta, ko varam darīt, tomēr ļoti nozīmīga.” Viņa teic, ka “Mammamuntetiem.lv” pārstāvji apņēmušies katru dienu plkst. 14.00 būt pie Krievijas vēstniecības, lai paustu atbalstu Ukrainai.

Saistītie raksti