"Nevarēju atvadīties no sava vīra, jo arī pašai bija kovids," skaudrā pieredzē dalās gados jaunā Sandra

Covid-19 mirušo statistiku veido arī jēkabpilietes Sandras vīrs. Ņemot vērā, ka arī Sandra tobrīd bija inficējusies ar Covid-19, viņa nevarēja pat atvadīties no sava vīra.
Sandrai saslimšana bija vieglāka, bet darbā viņa joprojām nav atgriezusies, jo nejūtas labi. Ekrānuzņēmums no LTV raidījuma Dienas ziņas

FOTO: Publicitātes foto

Sandrai saslimšana bija vieglāka, bet darbā viņa joprojām nav atgriezusies, jo nejūtas labi. Ekrānuzņēmums no LTV raidījuma "Dienas ziņas"

Kā Sandra stāsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Dienas ziņas", viņa nekad nebija domājusi, ka ģimeni šis vīruss skars tik traģiski.

"Diemžēl cīņu ar Covid-19 neizturēja mans vīrs. Mana pieredze ir ļoti sāpīga. Es nekad nebiju domājusi, ka manu ģimeni tas skars tik ļoti tiešā veidā. Mana tuvā, mīļā cilvēka vairs nav. Katram pašam jāizdara secinājumi. Domāt, ka varbūt es saslimšu viegli, varbūt man nekas nebūs - ir ļoti kļūdaini. Varu to pateikt no savas pieredzes," LTV stāsta Sandra.

Īpaši sāpīgi bijis tas, ka viņa, esot slima, nevarēja ierasties vīra bērēs.

"Tu nevari pat atvadīties no sava vīra, jo tev ir kovids. Es sēdēju mājās, iededzu svecīti, zināju, cikos ir bēres, un domāju par viņu tajā brīdī. Bet es nevarēju būt klāt," stāsta sieviete.

Viņas vīrs pēc inficēšanās nedēļu ārstējās mājās, bet trīs dienas - Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kur cīņu zaudēja.

Sandrai saslimšana bija vieglāka, bet darbā viņa joprojām nav atgriezusies, jo nejūtas labi. "Ir klepus, kas nepāriet, nespēks un, protams, emocionālais fons."

Jēkabpilī Covid-19 nodaļa ir jau gadu. Ārsti ir jau pārguruši no lielās slodzes un galvenokārt no sabiedrības nicinošās attieksmes, tāpēc kameras priekšā atsakās runāt.

Reklāma
Reklāma

"Vēl joprojām ir šī iedzīvotāju kategorija, kura ir agresīvi noskaņota. Ir bijuši arī gadījumi, kad pie poliklīnikas izteikti draudi," saka Sandra.

Līdz šim kopumā vakcinācijas pret Covid-19 procesu noslēguši 1 135 962 cilvēki jeb 60,35% visu Latvijas iedzīvotāju jeb gandrīz 70% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem. Jaunākiem bērniem vakcīna pagaidām nav pieejama.

Ar "trešo devu" līdz šim Latvijā vakcinēti 42 643 cilvēki jeb 2,27% iedzīvotāju. Atbilstoši medicīnas speciālistu ieteikumiem "trešo vakcīnas devu" sākotnēji sāka potēt cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti, vecāka gada gājuma cilvēkiem un medicīnas darbiniekiem, kas strādā ciešā kontaktā ar Covid-19 pacientiem, bet pēdējie valdības lēmumi dod iespēju potēties arī plašākam cilvēku lokam.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto.