RIMI ieviesīs taromātus, kur par vienu PET pudeli varēs saņemt 10 centus

Piektdien, 30. jūlijā, Rimi parakstīja līgumu par depozīta iepakojuma pieņemšanu un taromātu izmantošanu ar SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” (DIO). Ieguldot vairāk nekā 1 miljonu eiro depozīta sistēmas ieviešanai, ar 1. februāri mazumtirgotājs nodrošinās iespēju klientiem nodot stikla un PET pudeles, kā arī metāla skārdenes* vairāk nekā 100 Rimi veikalos visā Latvijā.
Pircēji par katru nodoto pudeli saņems kuponu 10 centu vērtībā, ko atprečot varēs jebkurā Rimi veikalā.

FOTO: Shutterstock.com

Pircēji par katru nodoto pudeli saņems kuponu 10 centu vērtībā, ko atprečot varēs jebkurā Rimi veikalā.

“Depozīta sistēma ir ilgi gaidīts risinājums, kas ļaus samazināt piesārņojumu Latvijas dabā un veicinās iepakojuma pārstrādi. Kā lielākais mazumtirgotājs Latvijā mēs apzināmies savu atbildību un iespējas izglītot sabiedrību un veicināt veselīgu un ilgtspējīgu ieradumu attīstību, lai visi kopā mazinātu ietekmi uz vidi. Plānojot taromātu atrašanās vietas, galvenokārt vadījāmies pēc tā, lai klientiem izmantoto pudeļu nodošana būtu ērta un kļūtu par viņu ikdienas ieradumu tāpat kā iepirkšanās Rimi,” stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.
 

Pircēji par katru nodoto pudeli saņems kuponu 10 centu vērtībā, ko atprečot varēs jebkurā Rimi veikalā. Savukārt dzērienu iepakojumi no taromātiem tiks nogādāti DIO tālākai apstrādei. Paredzēts, ka ar taromātu palīdzību Rimi veikalos būs iespējams savākt un pārstrādāt vairāk nekā 100 miljonu iepakojumu vienību gadā.

“Parakstot līgumu par dalību depozīta sistēmā ar Rimi Latvia, esam spēruši soli tuvāk efektīvas depozīta sistēmas ieviešanai. Viena no sistēmas veiksmes atslēgām ir mazumtirgotāju iesaiste plaša iepakojuma pieņemšanas tīkla izveidē un, ņemot vērā veikalu Rimi popularitāti iedzīvotāju vidū, esmu drošs, ka depozīta sistēma ātri vien kļūs par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu katram no mums,” komentē Miks Stūrītis, SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” valdes priekšsēdētājs.
 

Reklāma
Reklāma

Kā lietot taromātu? 

1) Ievietojiet iztukšotus un nebojātus dzēriena iepakojumus Rimi taromātā un saņemiet kuponu 10 centu vērtībā par katru iepakojuma vienību.
2) Kuponu iespējams izmantot jebkurā Rimi veikalā.
Rimi pastāvīgi ievieš videi draudzīgākus risinājumus produktu uzglabāšana un iepakošanai, strādā pie energoefektīvākas veikala vides, nodrošina kvalitatīvāku un veselīgāku pārtikas piedāvājumu, kā arī dod iespēju klientiem būt sociāli atbildīgiem un šķirot atkritumus, ziedot un palīdzēt citiem. Iesaiste depozīta iepakojuma pieņemšanā ir secīgs un sistemātisks darbs cīņā ar klimata pārmaiņām un ilgtspējīgu ieradumu iedzīvināšanā sabiedrībā.