ASV pēc mammas vakcinēšanas piedzimis mazulis ar Covid-19 antivielām

Māte ir medicīnas darbiniece, kas saņēma “Pfizer” izstrādātās vakcīnas pret Covid 19 "Moderna" pirmo devu 36. grūtniecības nedēļā.
Ir jānoskaidro, cik augstam aizsardzības līmenim ir jābūt, lai antivielas mazulim dotu reālu aizsardzību.

FOTO: Shutterstock.com

Ir jānoskaidro, cik augstam aizsardzības līmenim ir jābūt, lai antivielas mazulim dotu reālu aizsardzību.

Cik zināms, tas ir pirmais jaundzimušais, kura mamma saņēmusi vakcīnu gaidību laikā, un kas piedzimis ar Covid - 19 antivielām. Pašlaik gan vēl ir jāveic precīzāka situācijas izpēte un jāsalīdzina dati ar līdzīgiem gadījumiem, lai apgalvotu, ka grūtnieces vakcinācija patiešām varētu nodot antivielas arī bērnam.

“The Guardian” raksta, ka jaunā māte saņēmusi pirmo “Moderna” vakcīnu janvārī, un

 trīs nedēļas vēlāk dzemdējusi "enerģisku, veselīgu" meiteni. Pētnieki analizēja asinis no bērna nabassaites, un tajās tika konstatētas antivielas.  "Tādējādi pastāv iespēja, ka bērnu var pasargāt no infekcijas, vakcinējot pret Sars-CoV-2 māti."

 "Mēs zināms, ka šis ir pirmais pasaulē reģistrētais gadījums, bet ir skaidrs, ka nākotnē tādu būs tūkstošiem. Vakcinētām mātēm dzims bēri, kuriem vairākus mēnešus pēc piedzimšanas būs aizsardzība pret Covid - 19," komentē slimnīcas ārsts. 

Tālākiem pētījumiem ir jānosaka, cik ilgi šī aizsardzība saglabāsies. Tāpat ir jānoskaidro, cik augstam aizsardzības līmenim ir jābūt, lai antivielas mazulim dotu reālu aizsardzību.
 
Medicīniskajā dokumentācijā skaidri norādīts, ka ir nepieciešami turpmāki pētījumi, lai noteiktu, vai šīs antivielas patiešām aizsargā arī zīdaiņus. 


 

Reklāma
Reklāma