Ja februārī 9.klašu skolēniem nebūs iespējamas mācības vai individuālas konsultācijas klātienē, tad eksāmenus aizstās ar monitoringa darbiem

Ja pēc ārkārtējās situācijas beigām, kuras ilgums šobrīd noteikts līdz 7. februārim, 9. klašu skolēniem nebūs iespējamas mācības vai individuālas konsultācijas klātienē, tad gaidāmos valsts pārbaudes darbus aizstās ar monitoringa darbiem, trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Ja februārī 9.klašu skolēniem nebūs iespējamas mācības vai individuālas konsultācijas klātienē, tad eksāmenus aizstās ar monitoringa darbiem

FOTO: Shutterstock.com

Pēc viņas teiktā izriet, ja mācības vai individuālās konsultācijas 9. klasēm nebūs iespējamas pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas, eksāmenus automātiski aizstās monitoringa darbi. Šuplinska skaidroja, ka tos dod, lai skolēns saprastu, kuras prasmes, spējas un zināšanas viņam vēl jāpilnveido arī pēc pamatskolas absolvēšanas, turpinot mācības vidusskolā, ģimnāzijā vai profesionālajā skolā.

Vienlaikus ministre norādīja, ja pēc 7. februāra nav nekādu uzlabojumu un klātienes procesi neatsākas, tad skolotājus lūgs monitoringa darbus īstenot krietni ātrākā periodā, nekā bija ieplānoti diagnosticējošie darbi.

Tāpat politiķe uzsvēra, ka monitoringa darbs nav tieši saistīts ar gada vērtējumu, bet gan skolēna kompetenču un prasmju pilnveidošanu.

Reklāma
Reklāma

Turpretī par vidusskolas posmu, ministre pauda cerību, ka drīzumā būs iespēja atsākt organizēt klātienes konsultācijas skolu beidzējiem, jo tas esot izšķirīgāks posms par 9.klasi.